Hoe Eet Je Niet Te Veel Tijdens De Feestdagen?

Inhoudsopgave:

Hoe Eet Je Niet Te Veel Tijdens De Feestdagen?
Hoe Eet Je Niet Te Veel Tijdens De Feestdagen?

Video: Hoe Eet Je Niet Te Veel Tijdens De Feestdagen?

Video: Hoe Eet Je Niet Te Veel Tijdens De Feestdagen?
Video: Vet Aankomen Tijdens De Feestdagen, Erg of Niet...? 2024, April
Anonim

Veel mensen houden van lekker eten en op vakanties wordt te veel eten bijna de norm. Mensen die niet weten hoe ze hun eetlust moeten bedwingen, betalen de prijs met een slechte gezondheid, slaperigheid en overgewicht. Kleine trucjes kunnen u helpen te voorkomen dat u tijdens de vakantie te veel eet.

Hoe eet je niet te veel tijdens de feestdagen?
Hoe eet je niet te veel tijdens de feestdagen?

instructies:

Stap 1

Drink een paar glazen water voor de maaltijd. Het zal je maag vullen en je sterke eetlust lessen. Een beetje water kan geen kwaad na elk glas alcohol - alcohol droogt het lichaam uit, wat een van de redenen is voor een kater.

Stap 2

Vul je bord met groentesalades en begin je maaltijd ermee. Vezels geven je een vol gevoel zonder onnodige calorieën en bevorderen een goede spijsvertering. Probeer een beetje calorierijke maaltijden om het maag-darmkanaal niet te overbelasten. Geef de voorkeur aan vis, mager vlees en zeevruchten en laat doordeweeks brood en aardappelen staan.

Stap 3

Kauw voedsel grondig. Hoe langer je kauwt, hoe minder je eet voordat het verzadigingssignaal arriveert, wat al 10-20 minuten te laat is. Luister naar jezelf zodat je het niet mist. Gebruik niet te veel alcohol - het verdooft het gevoel van volheid.

Stap 4

Om de eetlust niet opnieuw te stimuleren, mag u geen kruiden gebruiken bij het bereiden van maaltijden - ze irriteren de smaakpapillen en dragen bij aan overeten. Maar tomaten normaliseren, dankzij het magnesium en kalium dat ze bevatten, de eetlust.

Stap 5

Help je lichaam niet te veel te eten met aromatherapie. De essentiële oliën van kamille, lavendel, geranium, ylang ylang en patchouli onderdrukken de eetlust, terwijl de aroma's van citroen, mandarijn, sinaasappel, abrikoos en perzik de eetlust opwekken.

Stap 6

Houd vast aan een gezonde levensstijl. Vakantie is geen reden om je over te geven aan gulzigheid en luiheid. Meer bewegen: op nieuwjaarsvakantie - skiën of skaten, in mei - in de tuin werken, wandelen.

Aanbevolen: