Hoe Maak Je Een Bruidsboeket?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Bruidsboeket?
Hoe Maak Je Een Bruidsboeket?

Video: Hoe Maak Je Een Bruidsboeket?

Video: Hoe Maak Je Een Bruidsboeket?
Video: How to Make a Wedding Bouquet (Garden Style) 2024, Mei
Anonim

Een bruidsboeket is een van de belangrijkste accessoires van een bruid op een huwelijksfeest. Je kunt het bij bloemisten bestellen of zelf maken. Nadat u alle aanbevelingen voor het maken ervan hebt gevolgd, kunt u gemakkelijk met uw eigen handen een mooi en stijlvol bruidsboeket maken.

Hoe maak je een bruidsboeket?
Hoe maak je een bruidsboeket?

Noodzakelijk

  • - portboekethouder;
  • - schaar;
  • - mes;
  • - decoratieve materialen;
  • - bloemen voor een boeket;
  • - groenen;
  • - een bak met water.

instructies:

Stap 1

Om met je eigen handen een bruidsboeket te maken, moet je bepalen in welke stijl je het gaat maken. In de regel komt het overeen met de algemene stijl van de bruiloft en het imago van de bruid. Kies vervolgens de techniek waarin je het boeket gaat uitvoeren. De meest geschikte optie voor een bruidsboeket is om het op een boeketstandaard in een oase te plaatsen. Voor een beginner is dat niet zo moeilijk. En het boeket zal niet lang vervagen, wat erg belangrijk is voor een huwelijksceremonie.

Stap 2

Maak vervolgens een schets van het toekomstige boeket op papier. Teken de omtrek en het bloemenmateriaal met kleurpotloden of viltstiften. Met de schets kunt u de samenstelling van het boeket evalueren, rekening houdend met het kleurenschema en de vorm.

Stap 3

Bereid de gereedschappen voor die u nodig hebt voor de klus. Gebruik een scherp mes met een gladde rand om bloemen te verwerken. Bereid ook een schaar, draad, draadknipper, lijmpistool voor.

Stap 4

Bereid bloemenmateriaal voor voor het maken van een boeket. Het kunnen kleine rozen zijn, twee soorten groen, kleine bloemen om te vullen. Beslis over de keuze van decoratief materiaal. Misschien heb je decoratieve linten, raffia, sisal nodig. Voor boeketdecor - kralen, strass-steentjes, kant. Alles hangt af van de stijl die je kiest. Voor een boeket in nautische stijl zijn schelpen handig, voor een creatieve - knopen, voor een vintage - broches.

Stap 5

Voordat je bloemen in een boeket gaat doen, moet je ze voorbewerken. Snijd de stengel schuin af, verwijder overtollige bladeren en leg ze in water. Zet de boeketten in een bak met water en wacht tot het zinkt. Het moet in water worden geweekt.

Versier vervolgens het handvat met linten of raffia. Nadat u het materiaal met lijm hebt vastgezet, wikkelt u het handvat ermee.

Stap 6

Het meest cruciale moment is de installatie van bloemen in de boeketten. Het is belangrijk dat de bloemen de eerste keer op de juiste plek komen. Anders verschijnen er gaten in de oase, waardoor de bloemen niet goed vasthouden. Maak een boeket manchet van groen. Steek de bladeren gelijkmatig in de basis van de boeketten. De onderste rij kan bestaan uit zwaardere bladeren (aspidistra), de bovenste rij longen en luchtbladeren (asperges).

Stap 7

Plaats vervolgens de roos in het midden en schik de rest van de bloemen in gelijke rijen eromheen. Verdeel gelijkmatig en voeg fijn bloemenmateriaal toe tussen de rozen. Gipskruid bijvoorbeeld. Bevestig het decor op een draad en steek het ook tussen de bloemen.

Aanbevolen: