Hoe Was Wereld Zonder Tabak Dag?

Inhoudsopgave:

Hoe Was Wereld Zonder Tabak Dag?
Hoe Was Wereld Zonder Tabak Dag?

Video: Hoe Was Wereld Zonder Tabak Dag?

Video: Hoe Was Wereld Zonder Tabak Dag?
Video: Werelddag zonder tabak 2024, Mei
Anonim

De internationale gemeenschap bestrijdt al jaren de verspreiding van roken. Werelddag zonder tabak, die op 31 mei valt, werd een van de voorbeelden van propaganda om deze slechte gewoonte te stoppen.

Hoe was Wereld Zonder Tabak Dag?
Hoe was Wereld Zonder Tabak Dag?

instructies:

Stap 1

Werelddag zonder tabak werd in 1988 voorgesteld voor implementatie door de Wereldgezondheidsorganisatie. Dit initiatief werd gesteund op het niveau van de Verenigde Naties (VN). Elk jaar wordt er een thema gekozen voor deze dag. waaraan het grootste deel van de sociale en educatieve evenementen is gewijd. In 2012 werd het "Verzet tegen tabaksproducenten".

Stap 2

Elk jaar is Werelddag zonder tabak de gelegenheid voor de media om interviews met wetgevers, artsen en andere burgers te publiceren over de gevaren van roken en hoe deze gewoonte te bestrijden. Dergelijke antirookpropaganda heeft weliswaar een kleine, maar nog steeds invloed op het in diskrediet brengen van deze slechte gewoonte.

Stap 3

Op 31 mei worden verschillende evenementen voor specialisten gehouden - vergaderingen, medische conferenties. Zo werd er in een van de poliklinieken in Belgorod een rondetafelgesprek gehouden over roken.

Stap 4

Er worden acties voor de bevolking georganiseerd. In Tsjetsjenië bijvoorbeeld hield de Oil Technical University een actie om tabaksgebruik te voorkomen. Studenten konden antwoord krijgen op de vraag over de gevaren van roken, over de mogelijkheid om te stoppen met deze slechte gewoonte.

Stap 5

Tegelijkertijd konden mensen in een aantal poliklinieken zowel in de hoofdstad als in de regio's erachter komen of de gewoonte hun gezondheid had geschaad. De ademhalingsfuncties van rokers werden gemeten met een speciaal apparaat. Verschillende ademhalingsstoornissen vormen een ernstig probleem voor tabaksgebruikers, aangezien een verminderde toevoer van zuurstof naar het bloed alle organen en systemen negatief beïnvloedt.

Stap 6

Het Russische ministerie van Volksgezondheid besloot ook de antirookpropaganda te versterken door een nieuwe sociale advertentie te maken, die op 31 mei begon te circuleren in de vorm van posters op openbare plaatsen. Ook werd de ontwikkeling aangekondigd van een applicatie voor een mobiele telefoon, handig voor mensen die willen stoppen met roken.

Aanbevolen: