Hoe Ringen Te Wisselen

Inhoudsopgave:

Hoe Ringen Te Wisselen
Hoe Ringen Te Wisselen

Video: Hoe Ringen Te Wisselen

Video: Hoe Ringen Te Wisselen
Video: Helix Piercing | VEEL Info u0026 hoe sierraad te WISSELEN 2024, Maart
Anonim

U heeft een sieradenring gekocht. Na een tijdje zijn je sieraden kapot gegaan. Is de garantietermijn van het sieraad nog niet verstreken, dan heb je het recht om restitutie te vragen of de ring om te ruilen voor een soortgelijk exemplaar. U moet echter wel weten hoe u te werk moet gaan en welke rechten u heeft.

Hoe ringen te wisselen
Hoe ringen te wisselen

instructies:

Stap 1

Als u het bestede geld wilt retourneren of uw kapotte ring wilt omruilen, hoeft u geen claim in te dienen. U hoeft alleen maar een schriftelijk verzoek in te dienen bij de winkel om geld terug te geven voor goederen van onvoldoende kwaliteit. Het is noodzakelijk om een dergelijke aanvraag in tweevoud in te dienen; uw stempel moet door de verkoper worden achtergelaten bij het accepteren van de eis.

Stap 2

In het ingediende verzoek moet u de situatie correct beschrijven over wat u wilt ontvangen: geld voor een product van lage kwaliteit of een nieuwe ring. Geef ook aan welke nadelige gevolgen de winkel zou kunnen hebben als zij op vrijwillige basis weigert in te gaan op uw schriftelijke verzoeken. U kunt de mogelijkheid van boetes, juridische kosten, boetes noemen.

Stap 3

Wacht tien dagen op een reactie op uw verzoek. Het is deze periode, in overeenstemming met artikel 22 van de wet "Bescherming van consumentenrechten", gereserveerd voor de behandeling van uw aanvraag. Na deze periode wordt de verkoper een boete in rekening gebracht. Voor elke dag is de uitgestelde rente 1% van de waarde van uw ring. Bijna altijd zijn deze acties voldoende om de ring te vervangen of uw geld terug te geven voor goederen van onvoldoende kwaliteit.

Stap 4

Houd er echter rekening mee dat alle bovenstaande acties alleen van toepassing zijn op de situatie als de ring is beschadigd. Ook mag de schade niet jouw schuld zijn, maar vanwege de slechte afwerking van de sieraden. Als de ring die je gewoon niet leuk vond of niet paste, dan is het bijna onmogelijk om hem te ruilen.

Aanbevolen: