Waar Komt Studentendag Vandaan?

Inhoudsopgave:

Waar Komt Studentendag Vandaan?
Waar Komt Studentendag Vandaan?

Video: Waar Komt Studentendag Vandaan?

Video: Waar Komt Studentendag Vandaan?
Video: Bass Chaserz - Big Dick (X - Qlusive Holland XXL Edit) 2024, April
Anonim

Studentendag is een van de favoriete feestdagen van een groot aantal jongeren. Tijdens de studententijd is bijna iedereen op 25 januari luidruchtig en vrolijk en feliciteert alle Tatyans in de wijk. De dag van Tatjana verscheen immers eerder met maar liefst een dozijn en een halve eeuw.

Waar komt Studentendag vandaan?
Waar komt Studentendag vandaan?

instructies:

Stap 1

In de IIIe eeuw na Christus, na de wrede marteling en gedwongen om het geloof af te zweren, werd de abdis van een christelijke kerk genaamd Tatiana. Haar weigering om een heidense godheid te aanbidden en haar verwoede christelijke gebed zorgden ervoor dat de godheid in stukken vloog en van het voetstuk viel. De abdis werd geëxecuteerd en later heilig verklaard. Studenten, wetenschappers vieren nog steeds Tatiana's Day.

Stap 2

Elizabeth I koos Tatjana als de patrones van de Russische studenten en ondertekende in 1755 een decreet over de bouw van de toekomstige Staatsuniversiteit van Moskou op 25 januari. In eerste instantie werd de nieuwe feestdag geïnterpreteerd als de dag waarop de universiteit werd opgericht en heel bescheiden gevierd. Het feestelijke programma omvatte slechts kleine vieringen na de gebedsdienst in de universiteitskerk.

Stap 3

Na zo'n tien jaar begon de vakantie te worden verdeeld in officiële en niet-officiële delen. De officiële gebedsdienst bleef verplicht, de rector hield toespraken en bekroonde de meest vooraanstaande studenten, excursies werden gehouden in de zalen van de onderwijsinstelling. En toen begon de pret. Een menigte studenten vulde de centrale straten van Moskou, vrolijk geroezemoes en liederen waren overal te horen. De krant Moskovskiye Vedomosti, opgericht door de universiteit, kreeg kattenconcerten en kapotte ruiten van studenten als cadeau.

Stap 4

Rijke studenten liepen liever in de Hermitage - het meest prestigieuze restaurant in de hoofdstad, waarvan de medewerkers zich van tevoren voorbereidden op de toestroom van studenten en de luxueuze inrichting van het pand veranderden in de meest bescheiden. Maar vaker wel dan niet waren verschillen per klas op deze feestdag niet te vinden: dure kleding verwisselen voor eenvoudige, de rijken hadden plezier op gelijke voet met de armen, leraren voegden zich bij de studenten en zelfs afgestudeerden konden de verleiding niet weerstaan weer een dag student worden. De politie had begrip voor de viering en studenten die te ver waren gegaan werden zelfs 's ochtends met adressen op hun rug naar huis gebracht.

Stap 5

Na 100 jaar begonnen afgestudeerden van de universiteit elkaar op deze dag te ontmoeten, waardoor de jaarlijkse viering op Tatiana's Day een traditie werd.

Stap 6

De revolutie veranderde de feestdag aanzienlijk, veranderde het in de Dag van de Proletarische Studenten, en de kerk van de patrones van de studenten werd overgegeven aan de bibliotheekzaal. Het vieren van Tatjana's dag was en is nu helemaal onmogelijk. Maar de universiteit groeide en werd sterker; door de jaren heen werd de dag van haar oprichting niet minder eervol. Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie begon de vakantie met nieuwe, felle kleuren te spelen en is tot op de dag van vandaag een van de favorieten onder jongeren.

Aanbevolen: