Vakantie Als Vorm Van Onderwijs

Inhoudsopgave:

Vakantie Als Vorm Van Onderwijs
Vakantie Als Vorm Van Onderwijs

Video: Vakantie Als Vorm Van Onderwijs

Video: Vakantie Als Vorm Van Onderwijs
Video: Hoe werk je aan curriculumontwikkeling binnen het primair onderwijs? Tjipcast 141 met Erik Meester 2024, Mei
Anonim

De vakantie als een vorm van onderwijs stelt je in staat om de juiste perceptie te vormen van gebeurtenissen die plaatsvinden in elke samenleving. Het is belangrijk om geleidelijk een houding te vormen ten opzichte van plechtige gebeurtenissen uit de kindertijd.

Vakantie als vorm van onderwijs
Vakantie als vorm van onderwijs

De basis van ouderschap tijdens de vakantie the

Voordat je aan een evenement begint, is het belangrijk om de essentie van wat er gebeurt te analyseren. Als we het hebben over een verjaardag, dan worden alle voorbereidende processen van tevoren uitgevoerd, een geschenk wordt geselecteerd rekening houdend met individuele voorkeuren. Dit bevordert moraliteit en respect voor anderen in elke persoon.

Feestkleding is een belangrijk onderdeel. Op de komende datum moet je er plechtig en mooi uitzien. Het pak of de jurk moet de avond ervoor worden gestreken. Vrouwen kunnen een mooi kapsel hebben, hun haar versieren met linten of haarspelden.

Als we het hebben over de voorbereiding op het nieuwe jaar, Kerstmis of een andere soortgelijke feestdag, dan moet je ook je best doen om het huis schoon te maken, een feestelijke tafel klaar te maken en andere even belangrijke kleine dingen. Al deze procedures helpen een persoon liefde te kweken voor de tradities en cultuur van zijn volk.

Vakantiegedrag

Er zijn aparte eisen aan gedrag bij een publieksevenement. Hier gelden de algemeen aanvaarde etiquetteregels met betrekking tot het juiste gebruik van bestek. Lachen voor de lol is ongepast, net als andere elementen van opstandig gedrag. Het bevorderen van tact en gedragscultuur in jezelf is een belangrijk onderdeel van de samenleving.

De jarige krijgt meer aandacht dan andere gasten. Bij familiefeesten proberen ze geen enkele genodigde de aandacht te ontnemen. Meestal beginnen gasten enige tijd nadat het dessert is geserveerd te vertrekken.

Volgens de regels van een goede vorm brengen alle gasten, inclusief de held van de gelegenheid, om de beurt een toast uit. Het is niet gebruikelijk om lastige vragen en zaken aan tafel te bespreken die niet acceptabel zijn voor de eigenaren van het huis. Verhalen over abstracte onderwerpen, grappige verhalen en grappige goede grappen zijn geschikt. Het is belangrijk om het vermogen te ontwikkelen om naar anderen te luisteren zonder te onderbreken of te schreeuwen.

Gezelligheid tijdens de feestdagen

Tussen de hoofdgerechten, voorgerechten en desserts wordt feestelijk entertainment geregeld zodat elke gast zich van verschillende kanten kan uiten. Als de kamer te krap is, wordt de genodigden aangeboden om naar een andere kamer of naar de binnenplaats te gaan, als we het over een landhuis hebben. Het is hier ook belangrijk om zelfrespect in jezelf te kunnen cultiveren, niet over de toelaatbare grenzen te gaan.

In sommige situaties worden game-activiteiten direct aan tafel gehouden - dit helpt om af te leiden en te schakelen. Bij het kiezen van entertainment is het belangrijk om elke gast te betrekken, zodat niemand zich beledigd of buitengesloten voelt. Je moet proberen de tijd in kleine stukjes te verdelen, zodat iedereen zijn zegje kan doen.

Als een van de genodigden prachtig kan zingen, dansen of muziekinstrumenten bespelen, dan kun je vragen om op te treden voor de gasten. De held van de gelegenheid kan zelf het originele nummer bereiden en de aanwezigen verrassen met een gedicht of lied.

Aanbevolen: