Waarom "bitter" Roepen

Waarom "bitter" Roepen
Waarom "bitter" Roepen

Video: Waarom "bitter" Roepen

Video: Waarom
Video: Waarom smaakt mijn thee bitter? 2024, April
Anonim

Het huwelijksfeest is in volle gang en natuurlijk wordt er "Bitter!" Weinig mensen denken na over waarom de gasten zo schreeuwen en waarom het nodig is om op elk verzoek in het openbaar te zoenen.

Waarom schreeuwen ze?
Waarom schreeuwen ze?

De langverwachte trouwdag is aangebroken. Dit kleurrijke en levendige evenement roept bij alle aanwezigen een enorme hoeveelheid indrukken en emoties op. Na het plechtige gedeelte beginnen de pasgetrouwden en gasten aan het huwelijksfeest. Dit is waar het allemaal begint. Vaak direct na de eerste toast.

Eerst wordt ergens stilletjes iemands single "bitter" gehoord. Misschien hecht u hier niet eens veel belang aan. Maar dan wordt het geschreeuw koor en klinkt het indringender totdat de bruid en bruidegom hun kussen demonstreren. Waar en waarom ontstond de gewoonte om dit vreemde woord "Bitter!"

Het blijkt dat deze uitroep oer-Russische wortels heeft. Een van de meest voorkomende versies wordt beschouwd als een traditie die is ontleend aan volkshuwelijksfestiviteiten. Na het werk in de landbouw begon de tijd voor bruiloften. De festiviteiten waren vrolijk en luidruchtig. De bruidegom moest, zoals altijd, zijn liefde en mannelijke bekwaamheid bewijzen, en de bruid - gehoorzaamheid en toewijding aan haar toekomstige echtgenoot.

Er werd een heuvel in de tuin van de bruid gegoten. De toekomstige vrouw met haar vrienden klom eerst naar de top. De bruidegom, terwijl hij schreeuwde: "Gorka! Schuif!" Ik moest de top bereiken met de hulp van vrienden en mijn verloofde kussen. Blijkbaar werden op deze festiviteiten verliefde koppels gevormd tussen de vriendinnen van de bruid en de vrienden van de bruidegom. Er was geen limiet aan het plezier: jonge mensen kusten en reden deze heuvel af.

Een andere bron van de opkomst van de uitroep "Bitter!" is het gemeenschappelijke bijgeloof van voorouders. Ze vreesden sterk dat kwade krachten niet alleen de vakantie, maar ook het hele leven van de jongeren konden verpesten. Om boze geesten te misleiden, riepen de gasten op de bruiloft "Bitter!", waarmee ze haar bewees hoe slecht het leven was voor alle aanwezigen. Volgens de legende konden de boze geesten zo'n verdriet niet weerstaan en gingen ze naar degenen die meer geluk hadden in het leven.

Er was nog een Russisch huwelijksritueel dat in de loop van de tijd veranderde. Misschien was hij het die sinds onheuglijke tijden de onverstoorbare "Bitter" gasten meebracht. Op het bruiloftsfeest liep de jonge vrouw rond met alle aanwezigen, met een dienblad met een glas bedwelmende drank. De gast zei na het nemen van een slok "Bitter!", waarmee hij de smaak en kwaliteit van de drank bevestigde. Dan kon hij de bruid kussen als hij gouden munten op het dienblad legde. Het is onwaarschijnlijk dat de pas gemaakte echtgenoten deze gewoonte leuk vonden, en na verloop van tijd begonnen alleen de bruid en bruidegom te kussen op bruiloften voor het luide en veeleisende koor van gasten "Bitter!"

Aanbevolen: