Waarom "bitter" Roepen Op Een Bruiloft

Inhoudsopgave:

Waarom "bitter" Roepen Op Een Bruiloft
Waarom "bitter" Roepen Op Een Bruiloft

Video: Waarom "bitter" Roepen Op Een Bruiloft

Video: Waarom "bitter" Roepen Op Een Bruiloft
Video: Hoe smaakt dat? Bittergourd? 2024, April
Anonim

In Rusland was er een mooie gewoonte om "Bitter!" Tegen pasgetrouwden op bruiloften te schreeuwen. Dus de luidruchtige gast maakte de aanwezigen duidelijk dat de wijn ongezoet op tafel werd geserveerd. Maar zodra de "jonge" zoet kust, krijgt de wijn meteen een honingsmaak. Er is nog een spreekwoord met een vergelijkbare betekenis: "Er zit wietwijn in een glas." Nogmaals, de kus van het paar maakte de drank zoeter. Waar komt deze mooie gewoonte vandaan?

Waarom schreeuwen ze?
Waarom schreeuwen ze?

instructies:

Stap 1

In Rusland was het traditioneel gebruikelijk om bruiloften voornamelijk in de winter te spelen, op Krasnaya Gorka. De strengste Grote Vasten loopt op zijn einde, de velden zijn bedekt met sneeuw, er is geen landbouwwerk, de kelders barsten van de voorraden, de tafel kan rijk gedekt worden en je kunt wandelen zoals het hoort.

Op de binnenplaats van de bruid was het gebruikelijk om een grote glijbaan te gieten en deze met water te vullen voor gladheid. De bruidegom verloste de bruid niet alleen met geschenken en geld, maar ook met heldendaden. Het rode meisje wachtte op haar verloofde op de top van de berg met haar vrienden. Op commando en op de juichende kreten van de gasten "Gorka!" de bruidegom en zijn vrienden beklommen de glibberige berg. Toen de verloofde en zijn assistenten de ijzige top wisten te veroveren, kuste hij de bruid lieflijk en eiste zijn gevolg kussen van onbekende vrienden. En toen riep iedereen "Gorka!" rolden samen van de ijsglijbaan.

Stap 2

Er is een andere, meer voor de hand liggende versie. Een persoonlijke begroeting van de gastvrouw of de eigenaar van de tafel, hoeveel gasten er ook kwamen, werd te allen tijde beschouwd als een teken van gastvrijheid. Daarom moest de bruid tijdens de bruiloft rond elke gast lopen, met een dienblad met een enkel glas tot de rand gevuld met wodka. De gast legt het geld neer, pakt een glas, drinkt het leeg en zegt "Bitter!", waarbij hij de smaak van het drankje zeer op prijs stelt en de authenticiteit ervan bevestigt. Overigens wordt deze gewoonte van gastvrijheid tot op de dag van vandaag in acht genomen. Als de bruiloft in de traditionele Russische stijl wordt gevierd, omzeilen de bruid of haar assistenten de gasten en wisselen ze een bitter glas wodka uit met een pannenkoek voor geschenken en geld.

Stap 3

En, ten slotte, liever een heidense theorie over de oorsprong van de prachtige gewoonte van 'bitter' een bruiloft. Zelfs vóór de doop van Rusland waren mensen ongelooflijk bijgelovig, aanbaden goede geesten, geloofden in boze geesten en dat boze geesten klaar stonden om het menselijk geluk te belemmeren. Om de buitenaardse macht te misleiden, moesten de gasten op de bruiloft "Bitterly!" Zo luid en vaak mogelijk schreeuwen. als om te bevestigen dat het leven slecht is in dit huis, bitter eten, onaangename eigenaren. De bedrogen boze geesten genoten van pseudo-lijden en verlieten, tevreden, de bruiloft - om gelukkige mensen te zoeken.

Aanbevolen: