Hoe Maak Je Duidelijk Dat Je Niet Voor De Gek Gehouden Wilt Worden?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Duidelijk Dat Je Niet Voor De Gek Gehouden Wilt Worden?
Hoe Maak Je Duidelijk Dat Je Niet Voor De Gek Gehouden Wilt Worden?

Video: Hoe Maak Je Duidelijk Dat Je Niet Voor De Gek Gehouden Wilt Worden?

Video: Hoe Maak Je Duidelijk Dat Je Niet Voor De Gek Gehouden Wilt Worden?
Video: Tips: Zo wordt hij/zij VERLIEFD op je! - Psycholoog Najla 2024, Mei
Anonim

Grappen, grappen, grappen zijn een integraal onderdeel van vriendelijke communicatie. En niet alleen op 1 april Dag van de Lach. Maar niet iedereen zal het leuk vinden om het voorwerp van een grap te zijn. Dit zal iemand echte vreugde brengen, het zal bij een ander ergernis veroorzaken en het zal de derde gewoon beledigen. Bovendien zijn grappen anders, zelfs op de rand van spot, omdat soms het gevoel voor verhoudingen verandert in grappenmakers.

Hoe maak je duidelijk dat je niet voor de gek gehouden wilt worden?
Hoe maak je duidelijk dat je niet voor de gek gehouden wilt worden?

instructies:

Stap 1

Overwin je verlegenheid, leg eerlijk aan fans van praktische grappen uit dat je niet van grappen in welke vorm dan ook houdt. Onthoud dat mensen niet telepathisch zijn, ze kunnen niet voor zichzelf raden over je afkeer.

Stap 2

Zeg: "Het doet pijn en doet me veel pijn. Het is leuk voor jou, hartzeer voor mij! Stop alsjeblieft met je grappen!" Jokers mogen immers niet eens vermoeden dat hun acties een dergelijke reactie veroorzaken. Ze zijn er oprecht zeker van: als resultaat van de rally voelden ze zich leuk, nou, dan ervaren anderen precies dezelfde gevoelens! Echte vrienden, die zulke woorden hebben gehoord, zullen zeker de nodige conclusies trekken en zich in de toekomst onthouden van praktische grappen. Zelfs als ze in het diepst van hun ziel verbijstering voelen: kan een grappige grap iemand echt pijn doen of beledigen?

Stap 3

Als, om wat voor reden dan ook, "het het niet heeft gehaald", en de trekkingen doorgaan, kun je een meer indrukwekkende methode gebruiken. Maak duidelijk aan je vrienden dat je door hen beledigd bent. Spreek af, accepteer geen uitnodigingen en nodig ze niet zelf uit bij u thuis. Beperk je tot communicatie per telefoon of e-mail, en zo kort als de fatsoensregels dat toelaten.

Stap 4

Voer gesprekken en correspondentie op een beleefde, maar nuchtere, ingetogen toon, alsof u over officiële zaken communiceert met een volkomen vreemde, die bovendien geen positieve emoties bij u oproept. Dit zal zeker vrienden waarschuwen en hen aan het denken zetten over de vraag: wat is er gebeurd? Het is dan dat uw verzoek om zich te onthouden van praktische grappen in hun gedachten opduikt.

Stap 5

Nou, als zelfs dit niet tot het gewenste resultaat heeft geleid, dan is het tijd om na te denken: heb je zulke vrienden nodig die geen moer geven om je verzoeken en geestelijke gezondheid. Als laatste redmiddel kun je gewoon waarschuwen dat een grapje je vriendschap kan beëindigen.

Aanbevolen: