Hoe Is Quebec Day In Canada?

Hoe Is Quebec Day In Canada?
Hoe Is Quebec Day In Canada?

Video: Hoe Is Quebec Day In Canada?

Video: Hoe Is Quebec Day In Canada?
Video: Winter in Quebec city Canada - Canada in 4K 2024, Mei
Anonim

Quebec is de eerste hoofdstad van Canada en de belangrijkste stad van de Franstalige provincie van het gelijknamige land. Een heel bijzonder gebied waarvan de bewoners zich onderscheiden door een uitgesproken karakter en een eigen manier van leven. De zeven miljoenste bevolking van Quebec is de afstammeling van slechts 10 duizend niet de meest respectabele immigranten uit Frankrijk die hier in de 17e-18e eeuw aankwamen. Ze beschouwen zichzelf niet als Amerikanen en distantiëren zich van de Anglo-Canadezen, maar de Quebecanen beschouwen zichzelf ook niet als Fransen.

Hoe is Quebec Day in Canada?
Hoe is Quebec Day in Canada?

De patroonheilige van Quebec is Jean-Baptiste (Johannes de Doper), wiens verjaardag op 24 juni valt. Deze dag wordt ook beschouwd als de Dag van Quebec. En de festiviteiten die op deze datum plaatsvinden, overschaduwen Canada Day, die het land op 1 juli viert. Volgens historisch bewijs werd deze feestdag gevierd door de eerste kolonisten, en nieuwe buren, de Huron-stammen, namen er ook aan deel. Het exacte programma is niet bekend, maar er wordt aangenomen dat het gepaard ging met felle pret, dans en uitbundige feesten.

Voor veel Quebecanen is deze dag een excuus om deel te nemen aan een historische re-enactment en een 17e-eeuws kostuum aan te trekken. Hele kolommen van zulke mensen worden gerekruteerd. Gezien het feit dat de processie plaatsvindt in het historische centrum van de stad, lijkt het misschien alsof deze vier eeuwen niet hebben bestaan, en vrolijke Franse zeelieden, die voor het eerst voet aan wal zetten op het land van Noord-Amerika, lopen nog steeds door de straten van de stad.

De afgelopen jaren namen ook vertegenwoordigers van andere nationaliteiten deel aan de processie - Afrikaanse dansers bewegen in de kolommen en er zijn ook Latijns-Amerikaanse deuntjes te horen. De leider van de Quebec Party, die de processie opent, maakte onlangs bekend dat mensen van verschillende nationaliteiten met verschillende huidskleuren nu echte Quebecanen worden.

Vandaag is Quebec Day in Canada een leuke processie waaraan zowel inwoners van de stad als Quebecanen die zich uit de hele provincie Quebec hebben verzameld, evenals talrijke toeristen die speciaal voor deze dag komen, deelnemen. Al 's morgens op straat zie je vrolijke mensen met vlaggen van Quebec, gekleed in de kleuren van de provincie - blauw en wit. Ze dansen en zingen oude liedjes en brengen hulde aan hun historische thuisland - Frankrijk.

De vakantie gaat verder in tal van restaurants, van waaruit grappige liedjes in Franse haast - Quebecanen houden van zingen, eten en drinken. En 's avonds wordt de nachtelijke hemel boven de provinciehoofdstad verlicht door flitsen van veelkleurig vuurwerk, waar alle inwoners en gasten van de stad samen naar kijken.

Aanbevolen: