Hoe En Wanneer Is Wereld Veganistische Dag

Inhoudsopgave:

Hoe En Wanneer Is Wereld Veganistische Dag
Hoe En Wanneer Is Wereld Veganistische Dag

Video: Hoe En Wanneer Is Wereld Veganistische Dag

Video: Hoe En Wanneer Is Wereld Veganistische Dag
Video: Wereld veganisme dag 2024, Mei
Anonim

Vegan Day is een viering van vegetarisme. Wereld Veganistische Dag wordt gevierd op 1 november. Deze feestdag verscheen in 1994, toen de vegetarische vereniging haar 50e verjaardag vierde.

Hoe en wanneer is Wereld Veganistische Dag
Hoe en wanneer is Wereld Veganistische Dag

Het woord vegan is bedacht door de Engelsman Donald Watson. Hij is de grondlegger van de Vegan Society.

Het woord vegan is afgeleid van het Engelse woord "vegetarisch", wat "vegetarisch" betekent in het Russisch. iemand die een plantaardig dieet volgt. Deze term wordt sinds 1944 gebruikt door leden van de Vegan Society.

Ethische houding ten opzichte van de dierenwereld

Veel mensen hebben de misvatting dat vegetarisme een westerse modetrend is. Deze mening is fout. Het fenomeen vegetarisme verscheen in de oudheid. De Griekse filosoof Pythagoras kan met recht worden toegeschreven aan de voorouder van alle vegetarisme, hij heeft sinds zijn 11e geen vlees meer gegeten.

In Rusland is veganisme ontstaan en verspreid met de hulp van de Russische schrijver L. N. Tolstoj, dankzij wie een hele Tolstoj-beweging is ontstaan, die het idee droeg om alle voedsel van dierlijke oorsprong te ontkennen. Voor Russische vegetariërs was vooral de ethische houding ten opzichte van de dierenwereld. Deze beweging droeg ertoe bij dat Watson in de toekomst de unieke wereldwijde Vegetarian Society oprichtte, en ook zelf het woord vegan bedacht. Bovendien waren Seraphim van Sarov en Sergius van Radonezh, genummerd door de orthodoxe kerk, veganisten en predikten een vegetarische levensstijl.

De bijzonderheden van vegetarisme

Veganisme is een manier van zijn die wordt gekenmerkt door een extreem verlangen naar vegetarisme. Mensen die deel uitmaken van de veganistische gemeenschap eten uitsluitend producten van plantaardige oorsprong, d.w.z. er zijn geen dierlijke ingrediënten in hun dieet. Vegetariërs sluiten niet alleen vlees- en visproducten uit van hun dieet, maar ook absoluut alle voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong: melk, honing, eieren, enz. Veganisten kunnen het zich niet veroorloven om kleding van leer, wol, bont en zijde te dragen. De belangrijkste reden voor het weigeren van dierlijk voedsel en kleding van dieren is onwil om medeplichtig te worden aan de moord op een levend wezen.

Er wordt aangenomen dat het veganistische dieet vitale elementen uit het dieet uitsluit. In dit stadium hebben wereldwetenschappers het feit bevestigd en bewezen dat de vegetarische manier van voeding het menselijk lichaam, met de juiste voeding, alle elementen geeft die nodig zijn voor zijn normale werking. De Vereniging van Amerikaanse en Canadese Diëtisten bevestigde in 2003 opnieuw dat goed veganistisch eten geschikt kan zijn voor mensen van alle leeftijden, inclusief baby's.

Aanbevolen: