Wanneer Is Wereld Plattelandsvrouwendag?

Inhoudsopgave:

Wanneer Is Wereld Plattelandsvrouwendag?
Wanneer Is Wereld Plattelandsvrouwendag?

Video: Wanneer Is Wereld Plattelandsvrouwendag?

Video: Wanneer Is Wereld Plattelandsvrouwendag?
Video: Film van de week: plattelandsvrouwen! 2024, April
Anonim

De leidende rol in de landbouw wordt toebedeeld aan vrouwen. Alleen landarbeiders zijn in staat tot een 24-uurs werkdag en constante zorg voor dieren en een moestuin. Daarom is de Werelddag van de Plattelandsvrouw opgenomen in de lijst van wereldvakanties.

Wanneer is Wereld Plattelandsvrouwendag
Wanneer is Wereld Plattelandsvrouwendag

13 lange jaren voor de officiële erkenning van Wereld Plattelandsvrouwendag

In 1995, op de IV Wereld VN-conferentie in Peking, werd een idee voorgesteld - om een nieuwe feestdag in te stellen ter ere van plattelandsarbeiders. Het belangrijkste doel van het instellen van zo'n feestdag was om publieke erkenning en respect te krijgen voor het harde werk van een plattelandsvrouw. Dit idee werd gesteund door de International Federation of Agricultural Producers.

Vrouwen die in dorpen wonen, vormen meer dan 1/4 van de wereldbevolking.

Maar slechts 13 jaar later, op 12 februari 2008, kondigde de Algemene Vergadering van de VN een resolutie aan om de status van vrouwen in plattelandsgebieden te verbeteren. Dit document erkende het belang van de rol van plattelandsvrouwen en haar bijzondere bijdrage aan de versterking en ontwikkeling van de economie. Het is immers de landbouw die de stad en de staat als geheel van voedsel voorziet.

En sinds 2008 wordt 15 oktober officieel beschouwd als de "World Day of Rural Women".

Wereld landelijke vrouwendag in Rusland

In Rusland wonen en werken meer dan 21 miljoen vrouwen op het platteland. En het leven op het Russische platteland is niet gemakkelijk: armoede, een laag niveau van mechanisatie en automatisering in de productie, gebrek aan specialisten, gebrek aan toegang tot hoogwaardige medicijnen en dienstensectoren, enz. Daarom is een van de belangrijkste taken van de Vrouwenunie van Rusland het verbeteren van de levensstandaard op het platteland en het scheppen van de gunstigste voorwaarden voor de wens om op het platteland te werken ten behoeve van de staat.

In veel landen van de wereld wordt 15 oktober gevierd onder het motto van sociale bijstand aan arbeiders uit het dorp. In Rusland wordt de dag van plattelandsvrouwen op verschillende manieren gevierd:

- jaarlijks organiseren verschillende organisaties massa-evenementen die de problemen van landarbeiders aanpakken;

- er worden rondetafelgesprekken gehouden met verschillende slogans (voor de beschikbaarheid van leningen, voor de ontwikkeling van informatie- en communicatietechnologieën, enz.);

- er worden stadsbeurzen gehouden, waar dorpelingen hun producten brengen en verkopen;

- er worden tentoonstellingen met landbouwproducten georganiseerd.

Alle evenementen vinden plaats in een informele setting en worden begeleid door optredens van kunstgroepen met een typisch landelijk tintje.

Wereld Plattelandsvrouwendag herinnert de hele samenleving aan de onschatbare bijdrage van vrouwen. Als je een harde werker hebt, vergeet haar dan niet te feliciteren.

Aanbevolen: