Hoe Is De Julaya-vakantie In Bulgarije?

Hoe Is De Julaya-vakantie In Bulgarije?
Hoe Is De Julaya-vakantie In Bulgarije?

Video: Hoe Is De Julaya-vakantie In Bulgarije?

Video: Hoe Is De Julaya-vakantie In Bulgarije?
Video: How to make St Lucia Buns ❆ A Swedish Saint Lucia Saffron Bun Recipe ❅ Lussekatter 2024, Mei
Anonim

De traditie om de zonsopgang op 1 juli aan de kust te ontmoeten, verscheen relatief recent in Bulgarije, eind jaren zeventig - begin jaren tachtig van de twintigste eeuw. Deze feestdag dankt zijn naam aan het nummer van de Engelse band Uriah Heep "July Morning".

Hoe is de Julaya-vakantie in Bulgarije?
Hoe is de Julaya-vakantie in Bulgarije?

De viering van Dzhulai is een relatief recente traditie in Bulgarije. Het begon allemaal met het feit dat verschillende jonge mensen, geïnspireerd door het nummer July Morning van het album van de Britse band Uriah Heep, uitgebracht in 1971, besloten om de eerste juli-dageraad aan de kust te ontmoeten. In de tweede helft van de jaren tachtig begon het idee aan populariteit te winnen. De deelnemers aan de actie, die zich eerder hadden verzameld bij de eerste pier van de haven "Varna-Vostok", besloten dat de rest van de kust van de Zwarte Zee niet slechter was. Het is bekend dat in 1986 de viering van Dzhulai in het dorp Kamen Bryag, dat later een van de meest populaire ontmoetingsplaatsen voor de dageraad van juli werd, al behoorlijk druk was. Een andere cultplaats voor het vieren van Dzhulai is het dorp Varvara, waar de "Iron Tree" staat, een overblijfsel van de opnames van de film "Big Night Bathing" door de Bulgaarse regisseur Binka Zhelyazkova.

In de loop van de tijd veranderde Julai, dat oorspronkelijk een hippietraditie was, in een zomervakantie voor jongeren, niet gebonden aan een specifieke subcultuur. Als onderdeel van dit evenement worden concerten van Bulgaarse en buitenlandse muziekgroepen gehouden. Een frequente gast van de vakantie was en blijft John Lawton, de voormalige zanger van Uriah Heep, die sinds 2008 een reeks documentaires filmt die gewijd zijn aan de historische plaatsen en tradities van Bulgarije, onder de algemene titel "John Lawton Presents".

De deelnemers aan de vakantie verzamelen zich al op 30 juni op de stranden van de kust van de Zwarte Zee van Bulgarije om niet alleen de ochtend, maar ook de avond ervoor te ontmoeten. Ondanks het feit dat er een aantal populaire plaatsen zijn zoals Varna, Burgas, Kamen Bryag, Sozopol, Chernomorets en Varvara, wordt Dzhulai overal aan de kust gevierd. Gedurende de korte zomernacht klinkt de muziek van professionele en amateurbands tussen tenten en vreugdevuren, en de ochtend van juli is te horen bij zonsopgang. In de buurt van Kamen Bryag organiseert het stadhuis van Kavarna een muziekfestival dat tot acht uur op de eerste ochtend van juli duurt.

Aanbevolen: