Hoe Verjaardagswedstrijden Voor Kinderen Te Ontwerpen

Inhoudsopgave:

Hoe Verjaardagswedstrijden Voor Kinderen Te Ontwerpen
Hoe Verjaardagswedstrijden Voor Kinderen Te Ontwerpen

Video: Hoe Verjaardagswedstrijden Voor Kinderen Te Ontwerpen

Video: Hoe Verjaardagswedstrijden Voor Kinderen Te Ontwerpen
Video: TOP 10 SMOESJES OM NIET NAAR SCHOOL TE HOEVEN!!! KOETLIFE VLOG 2024, April
Anonim

De verjaardag van kinderen zou niet als een feest voor volwassenen moeten zijn. Natuurlijk is een traktatie nodig, maar het is niet het belangrijkste. Om ervoor te zorgen dat elke jonge deelnemer een levendige indruk van het feest krijgt, moeten volwassenen creatief zijn en leuke spelletjes en wedstrijden bedenken.

Wedstrijden kunnen worden gehouden met elk speelgoed
Wedstrijden kunnen worden gehouden met elk speelgoed

Voor elke leeftijd

De leeftijd van de jarige en zijn gasten is van groot belang bij de voorbereiding van wedstrijden. Maak daarom vooraf een lijst met genodigden. Het is belangrijk om te bepalen of er zich onder de potentiële deelnemers slechts eenjarigen zullen bevinden, of dat er een gezelschap van verschillende leeftijden zal komen. In het tweede geval moeten de voorwaarden zodanig zijn dat de kleinste gasten eraan kunnen voldoen, maar tegelijkertijd zouden de oudsten zich ook niet vervelen.

Er zijn nogal wat universele wedstrijden waaraan zowel kinderen als oudere kinderen en zelfs volwassenen met plezier deelnemen. Ze hebben attributen nodig die gemakkelijk zelf te maken zijn. Bijvoorbeeld een wedstrijd voor kunstenaars die geblinddoekt schilderen. Meestal wordt als opdracht voorgesteld om een gezicht af te beelden - de ene kunstenaar tekent de ogen, de andere de neus, de derde de oren. Maar je kunt de taak ingewikkelder maken door bijvoorbeeld voor te stellen een landschap te tekenen. Voor de start worden de kinderen verdeeld in twee teams, elk van hen krijgt een vooraf getekend landschap te zien, de deelnemers spreken af wie en wat er gaat tekenen. De deelnemers komen om de beurt naar de lijst. Het blijkt zoiets als een estafetteloop, waarbij het team dat de klus het nauwkeurigst doet, wint.

Snelheid Mozaïek

Als je 2-3 grote sets puzzels van ongeveer dezelfde moeilijkheidsgraad hebt, kun je afbeeldingen verzamelen voor snelheid. De deelnemers worden ingedeeld in teams op basis van het aantal sets. Het hele team verzamelt de foto. De winnaar is degene die de taak sneller heeft voltooid. Dezelfde competitie kan worden georganiseerd met constructeurs.

Theaterwedstrijd

Bereid items voor die bij verschillende sprookjesfiguren kunnen horen. Deze wedstrijd wordt gehouden met alle deelnemers. De volgorde wordt bepaald door loting. Plaats de items in een grote mooie doos met een gat. De objecten zelf mogen niet zichtbaar zijn. De deelnemer nadert de kist, trekt het voorwerp eruit door het aan te raken, raadt van wie het is en beeldt het personage uit. De winnaar is degene die geen fouten maakt en het personage het meest artistiek uitbeeldt.

Op open lucht

Als je een kinderverjaardag in het bos of op het platteland viert, kun je wedstrijden organiseren met verschillende natuurlijke materialen. Snel eikels en kegels verzamelen is helemaal niet nodig. Je kunt bijvoorbeeld een patroon vouwen van dezelfde kegels of herfstbladeren. De auteur van de mooiste en meest complexe compositie wint, maar vergeet niet de rest van de deelnemers te prijzen. Je kunt jonge gasten uitnodigen om ambachten te maken van natuurlijke materialen en een tentoonstelling te houden met een prijsuitreiking.

Zodat de kinderen niet moe worden

Wedstrijden moeten worden afgewisseld. Als sportevenementen worden afgewisseld met rustige spelletjes, houdt u de aandacht van uw jonge gasten langer vast. In dit geval kunnen de meest bekende objecten op een ongebruikelijke manier worden gebruikt. Het lijkt erop dat wat gemakkelijker is dan rond de kegels op de grond te rennen en de bal op de grond te slaan? Maar je kunt de taken veranderen - de tweede deelnemer gooit bijvoorbeeld de bal omhoog, de derde klemt hem tussen zijn benen en rent niet, maar springt langs hetzelfde traject. Hetzelfde geldt voor stille wedstrijden. Zelfs een traditioneel stadsspel kan op een ongebruikelijke manier worden gespeeld als je bijvoorbeeld moderne technische middelen gebruikt. Je kunt niet alleen een stad noemen waarvan de naam met een bepaalde letter begint, maar ook meteen een passende afbeelding vinden.

Aanbevolen: