Wanneer Is De Verjaardag Van Dmitry Medvedev?

Inhoudsopgave:

Wanneer Is De Verjaardag Van Dmitry Medvedev?
Wanneer Is De Verjaardag Van Dmitry Medvedev?

Video: Wanneer Is De Verjaardag Van Dmitry Medvedev?

Video: Wanneer Is De Verjaardag Van Dmitry Medvedev?
Video: Statement by President of Russia Dmitry Medvedev 2024, Mei
Anonim

In 2008-2012 was Dmitry Medvedev de president van de Russische Federatie. Daarna werd hij opnieuw de voorzitter van de regering van het land en ruilde hij van plaats met Vladimir Poetin. De verjaardag van Medvedev valt op 14 september.

Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev

korte biografie

Dmitri Medvedev werd in 1965 in Leningrad geboren. Hij werd geboren in een familie van leraren - zijn moeder gaf les aan het Instituut voor Pedagogiek. Herzen, en vader was een professor aan het Institute of Technology. Lensovet. Dmitry groeide op als het enige kind in het gezin. De familie van de toekomstige politicus woonde in St. Petersburg, in het Kupchino-gebied. Medvedev studeerde aan school nummer 305, waarmee hij vandaag de dag contact onderhoudt.

Eens, om zijn verjaardag te vieren, nodigde Dmitry Medvedev zijn favoriete rockgroep Deep Purple uit.

In 1987 studeerde hij af aan de Staatsuniversiteit van Leningrad. Zhdanov, Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Drie jaar later rondde Medvedev zijn postdoctorale studie cum laude af. Naast zijn studie was hij dol op fotografie, deed hij aan gewichtheffen en werkte hij als conciërge. In de muziek geeft de politicus de voorkeur aan hardrock, onder Russische groepen luistert hij naar Chaif.

Tot 1999 doceerde hij Romeins en burgerlijk recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de St. Petersburg State University. Hij stopte met zijn onderwijsactiviteiten vanwege de verhuizing naar Moskou, waar hij werd uitgenodigd door Vladimir Poetin.

Carrière in Moskou

Na het vertrek van Boris Jeltsin uit de macht, begon Dmitry Medvedev zijn carrière in de presidentiële administratie van de Russische Federatie als plaatsvervangend hoofd. In 2000 stond hij aan het hoofd van het campagnehoofdkwartier van de toekomstige president van Rusland, Vladimir Poetin. Na de overwinning van laatstgenoemde werd hij benoemd tot eerste plaatsvervangend hoofd van de presidentiële administratie. Van 2000 tot 2008 was hij voorzitter van de raad van bestuur van de Gazprom-organisatie.

Voorafgaand aan de presidentsverkiezingen van 2008 hield Dmitry Medvedev toezicht op nationale projecten in de Russische Federatie. Op 2 maart van hetzelfde jaar werd hij verkozen tot president van de Russische Federatie. Van 2012 tot heden is hij de voorzitter van de regering van onze staat.

Gezinsleven

In 1989 vond de bruiloft van Dmitry Medvedev met Svetlana Linnik plaats, die hem in 1995 een zoon gaf, Ilya. De kat, Dorofey, woont ook in het gezin.

Dmitry Anatolyevich werd geboren in het jaar van de houten slang, onder het teken van de Maagd.

Onder de hobby's en hobby's van Medvedev zijn de blogosfeer, extreme sporten, yoga en fotografie. Hij nam zelfs deel aan de tentoonstelling "De wereld door de ogen van de Russen", waar hij zijn foto's presenteerde. Hij wijdt meerdere lessen per week aan yoga, waardoor hij in vorm blijft. Medvedev houdt van skiën, quadrijden en sneeuwscooteren.

Dmitry Anatolyevich is een fan van Apple digitale media. Hij schrijft vaak op zijn blog en op de Twitter-pagina, en op zijn verjaardag ontvangt de politicus traditioneel veel felicitaties van internetgebruikers. Zijn blogs staan bovenaan de lijst in populariteit.

Aanbevolen: