Hoe Tieners Te Overtuigen Om Niet Te Drinken Op Het Schoolbal

Inhoudsopgave:

Hoe Tieners Te Overtuigen Om Niet Te Drinken Op Het Schoolbal
Hoe Tieners Te Overtuigen Om Niet Te Drinken Op Het Schoolbal
Anonim

Het afstudeerfeest is een afscheid van school en een instap in een nieuw, volwassen leven. Voor de kinderen betekent dit echter, naast de toegenomen verantwoordelijkheid en de noodzaak om naar instellingen voor hoger onderwijs te gaan, ook de mogelijkheid om alcohol te consumeren.

Hoe tieners te overtuigen om niet te drinken op het schoolbal
Hoe tieners te overtuigen om niet te drinken op het schoolbal

instructies:

Stap 1

Hoewel wordt aangenomen dat adolescenten na hun afstuderen volwassen worden, maar alcohol in winkels begint te worden vrijgegeven op vertoon van een paspoort en niet op een middelbare schooldiploma. Herinner uw kind eraan dat het wettelijk verboden is om alcohol te drinken als het jonger is dan achttien jaar.

Stap 2

Afstuderen is een spannende gebeurtenis voor de student van gisteren, waar hij naar uitkijkt en waar hij nog lang over zal praten. Leg je tiener uit dat hij zich na het drinken van te veel alcohol misschien gewoon niets meer van de avond herinnert. Het is heel gemakkelijk om een fout te maken in de acceptabele hoeveelheid alcohol voor iemand die nog nooit eerder heeft gedronken, of een beetje heeft gedronken.

Stap 3

Onder invloed van alcohol kun je dingen doen waarvoor je je de volgende ochtend zult schamen. Het is raadzaam om de afgestudeerde hierover te vertellen aan de hand van concrete voorbeelden uit het leven van je vrienden. Je kunt echte gevallen een beetje verfraaien, zodat ze een grotere indruk maken op de tiener.

Stap 4

Alcohol kan vergiftiging veroorzaken bij een tiener die niet gewend is aan zijn werking. Misselijkheid, braken en duizeligheid op het schoolbal zijn nog steeds milde symptomen van alcoholintoxicatie. In ernstige gevallen kan het afstudeerfeest eindigen in het ziekenhuis. Geef dit zeker aan uw kind door als u op vakantie gaat.

Stap 5

Je zoon of dochter heeft vast al plannen om de zomer door te brengen na het afstuderen. Iemand krijgt een langverwacht cadeau voor een succesvolle afronding van school, iemand gaat op vakantie voordat hij naar de universiteit gaat, iemand is gewoon van plan zich te wentelen op het stadsstrand. Herinner je tiener aan dingen als een kater die hun plannen kunnen verpesten. Een jong organisme dat niet gewend is aan alcohol, beperkt zich misschien niet tot ochtendhoofdpijn en een tiener zal een of twee dagen in bed moeten doorbrengen.

Aanbevolen: