Trouwtrends: Korte Trouwjurken Met Een Sleep

Inhoudsopgave:

Trouwtrends: Korte Trouwjurken Met Een Sleep
Trouwtrends: Korte Trouwjurken Met Een Sleep

Video: Trouwtrends: Korte Trouwjurken Met Een Sleep

Video: Trouwtrends: Korte Trouwjurken Met Een Sleep
Video: Korte Trouwjurk met kanten sleep, geplooide rok, kantinzet lijfje 2021001 SB shortdress trail 2024, April
Anonim

Om hun bruiloft uniek te maken, laten moderne bruiden steeds vaker traditionele jurken met marshmallow-achtige zoomlijnen varen en geven ze de voorkeur aan korte trouwjurken. Wat is de reden voor de populariteit van deze huwelijkstrend - in de wens om je eigen individualiteit uit te drukken, of is het gewoon een eerbetoon aan mode?

Trouwtrends: korte trouwjurken met een sleep
Trouwtrends: korte trouwjurken met een sleep

Trouwjurken met een trein uit verschillende tijdperken

De uitvinding van jurken met een sleep wordt toegeschreven aan de favoriet van de Franse koning Charles VII Agnes Sorel. De rol van deze vrouw in de geschiedenis is dubbelzinnig. De geestelijkheid veroordeelde de relatie van de koning met haar, dus jurken met een sleep, die behoorlijk populair werden onder hofdames, mochten niet worden gedragen bij kerkelijke ceremonies, voornamelijk bij bruiloften.

In het tijdperk van de Verlichting werden pluimen weer populair, maar nu waren ze een protest tegen vooroordelen en middeleeuwse waanideeën. Het was toen dat de lange (vaak vele meters) sleep van de trouwjurk een lang en soepel gezinsleven begon te symboliseren.

Tegenwoordig zijn jurken met een sleep geen vorm van protest, maar moderne trouwmode dicteert zijn eigen regels, en samen met elegante lange jurken met een langwerpige zoom, zijn korte modellen met een asymmetrische rok erg populair. Deze stijl wordt hoog-laag genoemd.

Korte trouwjurk met sleep: bij wie past het?

Een korte trouwjurk met een lange sleep is natuurlijk niet voor iedere bruid geschikt. Om er echt mooi uit te zien op de pasgetrouwde, is het belangrijk dat haar benen recht en slank zijn. De asymmetrische zoom vestigt de aandacht op het onderste deel van het lichaam, waardoor het kapsel en de ring op de achtergrond blijven. Daarom spelen de verhoudingen van het lichaam ook een belangrijke rol: meisjes met lange benen in zo'n jurk zullen er voordeliger uitzien.

Naast fysieke gegevens is het looppatroon van de bruid belangrijk. Open benen zullen zichtbaar zijn voor anderen, vastgelegd op video. Daarom moet de bruid, zelfs na 6 uur reizen naar alle gedenkwaardige plekken van de stad en een bepaalde hoeveelheid champagne gedronken, zelfverzekerd, maar tegelijkertijd gracieus lopen.

Tot slot is er een leeftijdsgrens. Hoe jong en licht een vrouw die na 40-50 jaar trouwt zich ook mag voelen, een korte trouwjurk met sleep is nog steeds meer geschikt voor jonge bruiden.

Het draait allemaal om de trein

Er zijn veel modellen van hoog-laag trouwjurken. De meest voorkomende stijl is een schede of een nauwsluitende bustier met een extra rok aan de achterkant. Vaak is dit detail verwijderbaar, zodat de bruid na het officiële deel van de ceremonie een energieke dans kan uitvoeren zonder bang te hoeven zijn op de lange zoom te stappen.

In sommige jurkmodellen is de trein verbonden met de sluier, wordt een deel van de peplum, vormt een complexe structuur van volants en ruches, die in oplopende volgorde vanaf de riem vallen. Er is geen limiet aan de vlucht van de verbeelding van de ontwerpers, ze gebruiken vliegende organza, tule, kant als materiaal en versieren treinen vaak met stukjes stof die bloemblaadjes imiteren.

Aanbevolen: