Hoe Bouw Je Een Piramide Van Een Bril

Inhoudsopgave:

Hoe Bouw Je Een Piramide Van Een Bril
Hoe Bouw Je Een Piramide Van Een Bril

Video: Hoe Bouw Je Een Piramide Van Een Bril

Video: Hoe Bouw Je Een Piramide Van Een Bril
Video: Hoe bouw je een piramide? 2024, Maart
Anonim

Een piramide van champagneglazen is een onmisbaar onderdeel van een schitterende bruiloft, jubileum of presentatie. Het is te bestellen bij een vakantiebureau, maar je kunt het ook zelf bouwen. Een paar pakken goedkope glazen, flessen champagne, een beetje geduld - en je zult slagen.

Hoe bouw je een piramide van een bril
Hoe bouw je een piramide van een bril

Het is nodig

  • - glazen wijnglazen;
  • -champagne;
  • - een tafel;
  • - wit tafelkleed met buffetrok;
  • - een groot rond dienblad;
  • - versieringen voor de glijbaan.

instructies:

Stap 1

Bepaal in welke grootte van de toekomstige piramide (of, zoals het ook wordt genoemd, een glijbaan of een waterval van champagne) u geïnteresseerd bent. Het aantal glazen wordt bepaald door het aantal gasten. Professionals richten piramides op van honderd, tweehonderd of meer glazen. Het is beter voor een beginner om te beginnen met een relatief lage structuur - bijvoorbeeld 35 of 55 stuks. Houd er rekening mee dat de constructie van een dergelijke cascade veel tijd in beslag zal nemen - minimaal twee uur.

Stap 2

Bepaal de hoeveelheid verbruiksartikelen. Houd je aan de formule - voor elke 3,5 glazen van de piramide heb je 1 fles champagne nodig met een inhoud van 0,75 liter. Koop daarom 16 flessen voor een piramide van 55 glazen.

Stap 3

Vind de juiste bril. De beste optie voor een cascade zijn brede wijnglazen, "schotels" of martini-glazen. Ze zijn stabiel en zien er effectiever uit dan smalle fluitglazen. Als je servies koopt, neem dan een paar extra pakketten mee voor het geval er een paar kapot gaan. Geef geen geld uit aan kristal - goedkope glazen bekers zijn perfect voor de piramide.

Stap 4

Zorg voor stabiel meubilair - de betrouwbaarheid van de hele constructie hangt ervan af. De glijbaan ziet er het meest elegant uit op een kleine ronde tafel bedekt met een wit tafelkleed met een speciale "rok" (een gedrapeerd kleed dat de tafelpoten volledig verbergt).

Stap 5

Begin met het bouwen van een piramide - bijvoorbeeld een spectaculaire cascade voor 55 glazen. Plaats een dienblad op tafel - het zal het tafelkleed beschermen tegen champagnedruppels. Plaats de onderste laag in de vorm van een vierkant met zijden van 5 wijnglazen (25 in totaal). Plaats ze strak tegen elkaar, in even parallelle rijen. Lijn de rijen uit met een stuk karton.

Stap 6

De tweede rij van 16 glazen is zo geplaatst dat elk van hen met zijn bodem op de bovenste delen van de vier glazen van de onderste laag staat. Installeer ze gelijkmatig, zonder te haasten, houd de rijen parallel.

Stap 7

De derde rij bestaat uit negen glazen, de vierde uit vier en het laatste wijnglas maakt de piramide compleet. De glijbaan is klaar. Het kan worden versierd met bloembladen, droogijs in aparte containers (het zal effectief roken). Chocoladesnoepjes of andere kleine versieringen worden in een artistieke puinhoop op het tafelkleed gelegd.

Stap 8

Wanneer de gasten zich verzamelen, begin dan met het vullen van de fontein. Champagne voorzichtig, fles na fles wordt in het bovenste glas gegoten en vult geleidelijk de glazen van alle lagen.

Aanbevolen: