Hoe De Rozententoonstelling In Grasse Te Zien

Inhoudsopgave:

Hoe De Rozententoonstelling In Grasse Te Zien
Hoe De Rozententoonstelling In Grasse Te Zien
Anonim

De jaarlijkse rozententoonstelling, gehouden in het kleine Franse stadje Grasse, trekt niet alleen de aandacht van professionele tuiniers van over de hele wereld, maar ook van gewone liefhebbers van bloemenkoninginnen.

Hoe de rozententoonstelling in Grasse te zien
Hoe de rozententoonstelling in Grasse te zien

instructies:

Stap 1

Bekijk de data van de rozententoonstelling, deze heeft geen vaste deadline, de Expo-Rose in Grasse vindt elk jaar half mei plaats en begint meestal op donderdag. U kunt meer gedetailleerde informatie krijgen op de officiële website van het festival. Daar vind je ook de openingstijden van de expositie, de langste en meest interessante dag is zaterdag, op deze dag is de expositie open tot 21.00 uur. Aanvang werkzaamheden 9.30 uur.

Stap 2

Koop vliegtickets naar Frankrijk. De handigste manier om Grasse te bereiken is vanuit Nice, u kunt de bus gebruiken of de trein nemen naar het gelijknamige station. De afstand tussen de steden is ongeveer 40 km. Je kunt Grasse ook bereiken vanuit Toulon of Marseille, maar dit pad duurt iets langer.

Stap 3

Een Schengenvisum voor Frankrijk aanvragen. Informatie over de documenten die nodig zijn om een visum te openen is te vinden op de officiële website van de Franse ambassade.

Stap 4

Kom naar Grasse voor de opening van het festival. Omdat de stad erg klein is, kun je gemakkelijk het historische centrum vinden, de belangrijkste evenementen zullen daar plaatsvinden, in de Villa Fragonard. De entree voor het evenement is 5 euro, voor grote groepen kun je tegen gereduceerd tarief een collectief kaartje kopen. Om de tentoonstelling op verschillende dagen te bezoeken, dient u aparte tickets aan te schaffen. Houd er rekening mee dat parkeren alleen op zaterdag gratis is en dat de tijd voor een auto op een dergelijke parkeerplaats niet meer dan 2 uur is. Op andere dagen moet het voertuig in de aangrenzende straten worden geparkeerd.

Stap 5

Woon seminars en rondetafelgesprekken bij die tegenwoordig in Grasse worden gehouden. Daarnaast kunt u concerten bijwonen die samenvallen met de tentoonstelling, deelnemen aan wedstrijden en een thematische rondleiding door de wereldhoofdstad van rozen maken. Naast de traditionele Franse bloementeeltorganisaties wordt de tentoonstelling bezocht door 's werelds grootste kwekers, gewone boeren en rozenliefhebbers.

Aanbevolen: