Hoe Oudejaarsavond In Praag Door Te Brengen

Hoe Oudejaarsavond In Praag Door Te Brengen
Hoe Oudejaarsavond In Praag Door Te Brengen

Video: Hoe Oudejaarsavond In Praag Door Te Brengen

Video: Hoe Oudejaarsavond In Praag Door Te Brengen
Video: De vuurwerkshow in de Efteling was goed bezocht. 2024, April
Anonim

In de afgelopen jaren zijn nieuwjaarscruises naar Praag erg populair geworden vanwege hun relatief goedkope prijzen. Maar niet alleen daarom: zo'n verscheidenheid aan mogelijkheden om het nieuwe jaar te vieren, vind je bijna nergens anders.

Hoe oudejaarsavond in Praag door te brengen
Hoe oudejaarsavond in Praag door te brengen

Beslissen wanneer je wilt gaan - voor Kerstmis of erna? De pre-vakantie drukte in Praag begint begin december - huizen zelfs in de meest afgelegen straten zijn versierd met heldere slingers en kerstbomen, glühwein en gebakken kastanjes worden geserveerd op de pleinen, nieuwjaarssouvenirs worden overal verkocht, en alles is versierd voor Kerstmis in kerken. In de nacht van 24 december komt het leven in de stad tot stilstand, cafés en winkels zijn gesloten, zelfs het vervoer rijdt nauwelijks - iedereen begint Kerstmis te vieren. Daarom is het beter om meteen te beslissen - om voor Kerstmis of een dag later te komen.

Nu moet je zorgen voor accommodatie, visa en tickets. Bij dat laatste is alles duidelijk, maar het is beter om vooraf woonruimte te kiezen. En niet per se een hotel - het kan een privé-appartement zijn, dat veel minder kost. En waar je heen moet met oud en nieuw in Praag, kun je ter plekke bedenken.

Klaar om het te vieren

Ze zeggen dat het beste aan elke vakantie de anticipatie is. Om het wachten interessant te maken, is het beter om het te vullen met interessante gebeurtenissen. Een van de meest spectaculaire in deze serie is een nachtelijke excursie langs de rivier de Moldau. Je zwemt naar jezelf toe en bewondert Praag, luxueus en prachtig, stralend met veelkleurige lichten. Een andere geweldige excursie is een wandeling naar de plaatselijke tv-toren, vanwaar je de prachtige landschappen van de majestueuze stad kunt zien en unieke foto's kunt maken.

Nieuwjaar in Praag

En nu komt de laatste dag van december, wanneer je moet beslissen waar je het eerste moment van het komende jaar gaat ontmoeten:

  • De gekste optie is het Oude Stadsplein, waar vanaf middernacht een enorme menigte toeristen dansen, drinken, knuffelen en schreeuwen in verschillende talen. Dit is een paradijs voor extraverte mensen! Toegegeven, deze orgie kan vanaf de zijkant worden bewonderd, nadat je een tafel hebt gereserveerd in een café met ramen die uitkijken op het plein. Graag en samen met iedereen, en tegelijkertijd warm en veilig. Hoewel er in de regel geen ernstige ongelukken gebeuren op oudejaarsavond.
  • Op het Wenceslasplein heerst een rustigere sfeer, waar minder mensen zijn, het rustiger is en de muziek stiller is.
  • Volgens oude Tsjechische overtuigingen is het gewoon heiligschennis om op oudejaarsavond niet bij het standbeeld van Jan Nepomnutsky te komen. Daarom is het de moeite waard om naar de Karelsbrug te gaan en het beeld aan te raken om een gekoesterde wens te doen. Wie weet wat er kan gebeuren? Een wens wordt immers gedaan op een fantastische nacht in een fantastische stad..
  • Feestelijk vuurwerk is een apart onderwerp. Een half uur lang kun je op 1 januari op de Karelsbrug de verstrooiing van kleurrijk vuurwerk of magnifiek vuurwerk bewonderen. En de brug zelf is een echte versiering van de stad, het is ook de moeite waard om te bekijken.
  • Oudejaarsavond in Praag kan niet compleet zijn zonder een reis naar Karlovy Vary, waar de beroemde geneeskrachtige bronnen zijn. Het is hier heel mooi, het water geeft nieuwe energie en ook Tsjechisch kristal kun je goedkoop kopen.
  • Een gewone wandeling door de oude stad brengt niet minder plezier dan een luidruchtig feest. Een sfeer van liefde en warmte heerst rondom, lichten, decoraties en muziek zijn overal! Maak een wandeling door deze straten en je wilt terugkomen voor meer.

Dit is natuurlijk slechts een indicatie van het programma van het nieuwe jaar in Praag, er zijn nog veel meer interessante dingen. Het blijft alleen om te beslissen: ga, ga niet.

Aanbevolen: