Hoe Is Het Main River Festival?

Hoe Is Het Main River Festival?
Hoe Is Het Main River Festival?

Video: Hoe Is Het Main River Festival?

Video: Hoe Is Het Main River Festival?
Video: Maryland Traditions documentary films for the 80th National Folk Festival 2024, April
Anonim

Elk jaar, begin augustus, verzamelt de Duitse stad Frankfurt am Main duizenden mensen aan de oevers van de rivierborden. Op dit moment wordt daar het Main River Festival gehouden - een kleurrijk en interessant evenement dat meerdere dagen duurt.

Hoe is het Main River Festival?
Hoe is het Main River Festival?

Het River Main Festival, of zoals de Duitsers het noemen, Mainfest heeft een eeuwenoude traditie. In de oudheid werd het beschouwd als een vakantieverering van de rivier de Main, die alle inwoners voedde met prachtige vissen. Het was een feestdag voor schippers en vissers die de rivier bedankten voor haar vrijgevigheid. Ze roosterden een enorme stier aan de kust en schonken wijn in de mijn, wat een symbolisch offer was. Er werden straatoptredens voor kinderen opgevoerd, parades gehouden en 's avonds werd de stad verlicht met duizenden lichtjes.

Sindsdien is er meer dan een eeuw verstreken, maar de mensen in Duitsland vieren dit festival nog steeds op grote schaal. Het begint op vrijdagavond op het belangrijkste stadsplein, gelegen in het historische deel van de stad - Römerberg. Om precies 19.00 uur houdt het stadsbestuur de openingsceremonie van het festival voor de fontein, waaruit tijdens het evenement wijn wordt geschonken. Dan komen de inwoners van de stad samen voor een grandioos feestelijk concert met deelname van beroemde Duitse bands.

De komende drie dagen genieten de gasten van de vakantie van een verscheidenheid aan entertainment. De stad heeft attracties, schietbanen en kunsttentoonstellingen, diverse beurzen, loterijen, spellen, wedstrijden en muziekshows. Het Main River Festival brengt duizenden mensen van alle leeftijden samen aan de waterkant van de stad, waardoor het een spannend familiefeest wordt. Zoals in de oudheid wordt een hele stier geroosterd aan de oever van de rivier, ze drinken heerlijke appelwijn en vergeten niet een beetje in de rivier te gieten om hulde te brengen aan de traditie van de vakantie.

Op zondag kunnen gasten van het Main River Festival een fascinerend schouwspel aanschouwen - een feestelijke regatta zeilen langs de grote Duitse rivier. Welnu, dit evenement wordt afgesloten met het traditionele kleurrijke vuurwerk, dat op maandagavond wordt gehouden.

Aanbevolen: