Hoe Maak Je Vogels?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Vogels?
Hoe Maak Je Vogels?

Video: Hoe Maak Je Vogels?

Video: Hoe Maak Je Vogels?
Video: Origami Duif - Hoe vouw je een duif - Knutselen met Papier - Vogel vouwen 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel vogelfiguren in de kunst van origami, deze schema's vallen zelfs in een aparte richting op. Modellen variëren van ronduit eenvoudig, zoals een zwaan, tot zeer complexe modellen, die een vogelbeeldje voorstellen met gevouwen verenkleed, snavel en poten. En dit alles zonder een enkele snede of lijm, van een heel vel papier.

Hoe maak je vogels?
Hoe maak je vogels?

instructies:

Natuurlijk is het vrij nauwgezet, maar erg interessant om vogels met je eigen handen te maken volgens complexe schema's. Maar de meest interessante techniek voor het maken van papieren vogels is modulaire origami. Dit is het volgende niveau van vouwen. Aanvankelijk wordt het vereiste aantal driehoekige modules van verschillende kleuren toegevoegd en vervolgens worden ze samengevoegd tot een driedimensionaal model.

Hoe maak je vogels?
Hoe maak je vogels?

Hoe maak je een driehoekige module?

De module wordt gevouwen met behulp van de origamitechniek van witte of gekleurde vellen rechthoekig papier, met een aspectverhouding van 1/1, 5. U kunt het A4-hoofdblad in 16 of 32 delen verdelen om rechthoeken met de gewenste verhouding te krijgen. Leg het vel horizontaal en vouw het in het midden in het horizontale vlak dubbel. We schetsen een verticale vouwlijn in het midden. Buig de randen van de rechthoek naar deze lijn en draai de resulterende vorm om.

Hoe maak je vogels?
Hoe maak je vogels?

Buig de onderste hoeken van de figuur omhoog zodat er een kleine opening is tussen de hoek en de bovenste driehoek. Buig de onderste randen van de vorm tot aan de basis van de bovenste driehoek. Vouw de driehoek dubbel. Het beeldje dat we hebben ontvangen heeft twee hoeken en twee zakken. De modules zijn onderling verbonden door ze in elkaar te steken. De resulterende driehoekige origami-module heeft twee vakken en twee hoeken.

Hoe maak je vogels?
Hoe maak je vogels?

Zwaan gemaakt van driehoekige modules. Na het voorbereiden van de veelkleurige driehoekige modules, is het niet erg moeilijk om de figuur van een vogel te monteren. De meest populaire vogelassemblageschema's zijn de zwaan en de uil. Om een zwaan in elkaar te zetten heb je ongeveer 500 modules nodig. De eerste rij bestaat uit 30 modules die aan de korte zijde staan, de tweede rij wordt bevestigd door 2 hoeken van aangrenzende modules in de vakken van een module van de eerste rij, de tweede rij bestaat ook uit 30 stuks.

Hoe maak je vogels?
Hoe maak je vogels?

We voegen de derde, vierde en vijfde rij modules toe en verzamelen ze in een dambordpatroon. De module van de nieuwe rij moet passen in de aangrenzende vakken van de twee modules van de vorige rij met hoeken. Pak daarna voorzichtig de randen van de figuur vast en trek hem omhoog, als een kous, om een glas te maken. Voeg de zesde rij toe. We beginnen de vleugels aan de zijkanten te vormen: selecteer het midden waar de nek zal worden geplaatst (twee hoeken van aangrenzende modules) en daaruit leggen we 12 componenten in beide richtingen, een plaats voor de staart wordt aan de achterkant gevormd. Elke volgende rij vleugels zal twee modules minder zijn.

Hoe maak je vogels?
Hoe maak je vogels?

Op dezelfde manier wordt de staart weergegeven in de achteropening. De nek is gemaakt volgens een ander principe: twee hoeken van de module worden in twee zakken van de andere gestoken. Dit geeft de hals de gewenste buiging. De figuurstandaard is gemaakt volgens het principe van de nek uit twee ringen. De onderste ring is iets groter in diameter dan de bovenste, zodat de zwaan in de behuizing zit. Je kunt de zwaan versieren met oogkralen.

Aanbevolen: