Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Korea?

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Korea?
Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Korea?

Video: Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Korea?

Video: Welke Feestdagen Worden Er Gevierd In Korea?
Video: South Korea intercultural communication 2024, Mei
Anonim

Korea ligt in het oostelijke deel van het Aziatische vasteland. De staat viert staats-, religieuze en nationale feestdagen. Op deze dagen dragen Koreanen de traditionele Hanbok-kleding en koken ze traditionele kimchi- en bulgogi-gerechten.

Nieuwjaar in Korea
Nieuwjaar in Korea

instructies:

Stap 1

Een van de belangrijkste feestdagen van de staat is het Koreaanse Nieuwjaar, gevierd op de eerste dag van de maankalender. De vakantie wordt beschouwd als een gezinsvakantie. Op deze dag is het gebruikelijk voor Koreanen om hun ouders te bezoeken, zich in hanbok te kleden en hun overleden voorouders te gedenken. Veel inwoners van het land gaan naar de zeekust om daar de eerste stralen van de nieuwjaarszon te ontmoeten. Op een feestelijke dag serveren Koreanen tteokguk, een soep met dumplings, als ontbijt. De persoon die de hele kom soep heeft opgegeten, wordt als een jaar ouder beschouwd. Op nieuwjaar buigen kinderen op de grond naar hun ouders en zeggen hun wensen. Ouders geven in ruil daarvoor geschenken en geld. Op de feestelijke dag serveren Koreanen ook grote feesten en houden ze een verscheidenheid aan spellen.

Stap 2

Het gebruikelijke nieuwe jaar in Korea begint met de viering van katholieke Kerstmis. Inwoners van het land, zoals Europeanen, versieren de kerstboom, maken wenskaarten en geschenken voor geliefden, familieleden en vrienden. Omdat weekenden zeldzaam zijn in Korea, wordt het nieuwe jaar alleen formeel gevierd. Op deze dag hebben alle Koreanen de neiging om hun ouders te bezoeken of gewoon te ontspannen buiten de stad.

Stap 3

Een belangrijke feestdag in Korea is Independence Movement Day, die op 1 maart wordt gevierd. In 1919 ondertekenden 33 Koreanen in Seoel's Pagoda Park de Verklaring van Korea's onafhankelijkheid van de Japanse koloniale overheersing. Daarna volgde een golf van demonstraties door het hele land.

Stap 4

In Korea wordt de verjaardag van Boeddha op grote schaal gevierd, die valt op de 8e dag van de vierde maand van de Chinese kalender. Sinds 1975 wordt deze feestdag beschouwd als een officiële vrije dag. Op deze dag komen Koreanen naar boeddhistische tempels om te bidden voor gezondheid en geluk in het leven. In de steden worden feestelijke processies met volksfeesten en kleurrijke lotusvormige lantaarns gehouden.

Stap 5

Chuseok is een traditionele feestdag in Korea, gevierd op de 15e dag van de achtste maand volgens de maankalender. De viering wordt drie hele dagen gevierd en wordt gehouden als een dag van oogst en herdenking van voorouders. Op deze dag verzamelen alle gezinsleden zich aan een grote tafel en eten ze het voedsel dat is bereid van de nieuwe oogst, waarmee ze hulde brengen aan de overleden voorouders.

Stap 6

Hangeul Day, de feestdag van het Koreaanse schrift, wordt jaarlijks gevierd op 9 oktober. Hangul werd in de herfst van 1446 in gebruik genomen. Ook populair in Korea zijn feestdagen als Kinderdag, gevierd op 5 mei, Dag van de Grondwet op 17 juli, Bevrijdingsdag op 15 augustus en Stichtingsdag op 3 oktober.

Aanbevolen: