Waar De Dag Van De Baltische Vloot In Vieren?

Inhoudsopgave:

Waar De Dag Van De Baltische Vloot In Vieren?
Waar De Dag Van De Baltische Vloot In Vieren?

Video: Waar De Dag Van De Baltische Vloot In Vieren?

Video: Waar De Dag Van De Baltische Vloot In Vieren?
Video: De grote AFWISSELING van de TSJECHISCHE SPOORWEGEN #BartVlog 2024, April
Anonim

De Baltische Vloot, opgericht onder leiding van Peter de Grote, is de oudste vloot in Rusland. Zijn verjaardag wordt gevierd op 18 mei, want het was op 18 mei 1703 dat de bootvloot onder leiding van Peter aan boord ging van twee Zweedse oorlogsschepen aan de monding van de Neva. De glorieuze gevechtsgeschiedenis van de Baltische Vloot begon met deze eerste overwinning. Hij werd beroemd in vele veldslagen van de Noordelijke Oorlog. De zeelieden van de Baltische Vloot toonden enorme moed en veerkracht in de barre jaren van de Grote Patriottische Oorlog en verdedigden de benaderingen van het belegerde Leningrad.

Waar de Dag van de Baltische Vloot in 2012 vieren?
Waar de Dag van de Baltische Vloot in 2012 vieren?

instructies:

Stap 1

U kunt deze feestdag in 2012 vieren in St. Petersburg - het voormalige Leningrad. De hele geschiedenis van deze prachtige stad is onlosmakelijk verbonden met de zee. Het was hier dat Peter de Grote zijn historische zin uitsprak: "We zullen een raam naar Europa opensnijden!", waarin hij beloofde deze kusten die op de Zweden zijn teruggewonnen nooit aan iemand op te geven. Ten koste van ongelooflijke inspanningen en opofferingen is een van de mooiste steden ter wereld gegroeid op de plaats van voormalige moerassen en ondoordringbare bossen.

Stap 2

Loop langs de granieten oevers van de brede, volstromende Neva, bewonder de majestueuze paleizen en kathedralen, parken. Bezoek de Zomertuin met marmeren beelden. Dit alles is eindeloos te bewonderen.

Stap 3

Op deze dag is het bijzonder geschikt voor u om het historische schip te bezoeken - de beroemde kruiser "Aurora", die deelnam aan de Tsushima-slag, en vervolgens een historisch schot uit een boogkanon afvuurde tijdens de Oktoberrevolutie van 1917. Het is lang in een museum veranderd en ligt afgemeerd aan een eeuwige parkeerplaats in de buurt van de Nakhimov-school, op de plaats waar de Bolsjaja Nevka-tak aftakt van de Neva. Klim naar het dek van het schip, probeer jezelf een deelnemer in die verre gebeurtenissen voor te stellen.

Stap 4

U kunt naar de legendarische Kronstadt gaan - een vestingstad gesticht door dezelfde Peter de Grote op het eiland Kotlin, in de buurt van St. Petersburg. De status van een gesloten stad is er al lang uit verwijderd en nu is het grootste deel van deze historische plek open voor toeristen. Kronstadt bereiken is heel eenvoudig: daar rijden pendelbussen langs de dam die St. Petersburg tegen overstromingen beschermt. Het is in Kronstadt dat een deel van de Baltische Vloot is gestationeerd.

Stap 5

Verken het Petrovsky-park, het monument voor Peter de Grote, het Minich-huis, het Italiaanse huis (Menshikov-paleis), de haven van Kronstadt. Besteed natuurlijk speciale aandacht aan de Marinekathedraal, die een kopie is (zij het onnauwkeurig) van de beroemde Hagia Sophia in Constantinopel.

Stap 6

Het grootste deel van de Baltische Vloot is gestationeerd in de regio Kaliningrad, een Russische enclave in de Oostzee. Daarom is 18 mei voor inwoners van steden als Kaliningrad (voorheen Konigsberg), Baltiejsk, Tsjernjachovsk, Gvardejsk een echte feestdag die ze met plezier vieren.

Aanbevolen: