Wat Is Een Parelhuwelijk?

Wat Is Een Parelhuwelijk?
Wat Is Een Parelhuwelijk?

Video: Wat Is Een Parelhuwelijk?

Video: Wat Is Een Parelhuwelijk?
Video: Parel Bruiloft 2024, April
Anonim

De dertigste verjaardag van het gezinsleven wordt een parelhuwelijk genoemd. Er wordt aangenomen dat de relatie tussen man en vrouw in de loop der jaren zo sterk en mooi is geworden als natuurlijke parels die tevoorschijn komen uit een kleine zandkorrel die zich in de loop van de tijd laag voor laag opbouwt en als resultaat zeer sterk wordt. Op dezelfde manier "groeit" het gezin in lagen in de dertig jaar die zijn verstreken sinds de datum van de bruiloft, en wordt onverwoestbaar voor alle stormen van het leven.

Wat is een parelhuwelijk?
Wat is een parelhuwelijk?

Volgens een gevestigde traditie geven de echtgenoten elkaar op deze dag geschenken die verband houden met het thema van de viering. De echtgenoot overhandigt zijn wederhelft een halsketting bestaande uit dertig parels, die elk een huwelijksjaar markeren. Gasten van de vakantie proberen ook geschenken met parels te presenteren, meestal verschillende sieraden (armbanden, kralen, ringen, oorbellen en dasspelden), evenals interieurartikelen met parelinleg (dozen, kandelaars, beeldjes). Hoewel het vrij toegestaan is om te abstraheren van het thema van de viering en alleen noodzakelijke en nuttige dingen te geven, vooral die waar de echtgenoten nog vele jaren van zullen genieten. Dit kunnen huishoudelijke apparaten zijn, verschillende interieurartikelen (inclusief antiek), maar ook kunstfoto's of portretten van de echtgenoten en hun hele gezin.

Er zijn veel interessante tradities verbonden aan de viering van een parelhuwelijk. Een daarvan is dat op deze belangrijke dag de echtgenoten een witte parel nemen en deze in de zee gooien (rivier, vijver, meer, dat wil zeggen, elk waterlichaam). Tegelijkertijd wensen ze voor zichzelf dat hun huwelijk zo lang duurt als deze parels op de bodem liggen, en dat het nooit in kracht en kracht aan hen zwicht.

Er is nog een interessante traditie - om "parelkleurige" champagne te drinken. Om dit te doen, dopen man en vrouw een parel in glazen gevuld met champagne en drinken ze tot op de bodem (je hoeft de parel niet door te slikken!). De traditie zegt dat de bril verder gebroken moet worden, maar dat is helemaal niet nodig. Maar wat absoluut moet gebeuren, is elkaar zoenen als één keer op een bruiloft, zodat de gasten niet alleen tijd hebben om "Bitter!" te roepen, maar ook om tot 30 (of meer) te tellen! Na de triomf kunnen parels in een vijver worden gegooid, of ze kunnen worden bewaard als een symbool van je liefde door ze in herdenkingssieraden te plaatsen.

De dertigste huwelijksverjaardag wordt meestal gevierd met familie en vrienden. Veel echtgenoten verwerven tegen die tijd niet alleen kinderen, maar ook kleinkinderen, daarom wordt het feest vaak overgebracht naar een café of restaurant, omdat het eenvoudigweg niet mogelijk is om alle thuisgenodigden te huisvesten. En als de ziel vraagt om een rustige gezinsvakantie, dan is het heel acceptabel om deze datum te vieren met kinderen en kleinkinderen, of zelfs alleen met elkaar.

Aanbevolen: