Hoe Organiseer Je Een Disco?

Inhoudsopgave:

Hoe Organiseer Je Een Disco?
Hoe Organiseer Je Een Disco?

Video: Hoe Organiseer Je Een Disco?

Video: Hoe Organiseer Je Een Disco?
Video: How DJ's organise their music libraries - DJ Tutorial 2024, April
Anonim

Het organiseren van een discotheek zal veel van je energie kosten. Eerst moet je tijd besteden aan eindeloos zoeken naar geluidsapparatuur, DJ of gastheer van het evenement, muziekrepertoire voor de avond, en vooral, op het zoeken naar degenen waarvoor de actie gaat - de doelgroep van je evenement.

Hoe organiseer je een disco?
Hoe organiseer je een disco?

instructies:

Stap 1

Lokalen. Overweeg meerdere mogelijkheden voor discoruimtes tegelijk, zodat u keuze genoeg heeft. Snel de juiste plek vinden kan lastig zijn. De ruimte moet immers aan een aantal eisen voldoen: een grote capaciteit aan personen, het kunnen aansluiten van geluidsapparatuur, goede geluidsisolatie. Meestal kiezen ze aula's van scholen, restaurants of cafés, clubs. Je kunt ook een disco houden in je eigen garage, maar alleen als het feest is bedoeld voor vijf personen.

Stap 2

Geluidstechniek. De ideale optie is een DJ-console, microfoon, versterkers, luidsprekers. Professionele apparatuur kan voor één nacht worden gehuurd bij nachtclubbeheerders of fabrikanten van geluidsapparatuur door hun contacten op internet te zoeken. Meer bescheiden, je kunt een disco houden, met behulp van de techniek die "bij de hand" is. Verzamel verschillende draaitafels (vraag het aan vrienden), rangschik ze in de zaal en plaats er schijven met hetzelfde liedrepertoire in. Zet al je draaitafels tegelijk hoger voor een verbluffend effect.

Stap 3

Mensen. Mensen naar een discotheek halen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Bepaal het thema van de avond. De muziek van de jaren 80 staat bijvoorbeeld dichter bij de vertegenwoordigers van de volwassen leeftijd, en de liedjes uit de jaren 90 zullen de studenten of jonge afgestudeerden van vandaag zeker inspireren. Schrijf uitnodigingskaarten en verspreid ze op plaatsen waar uw doelgroep massaal bijeenkomt - in de buurt van instellingen, zakencentra. En u kunt ook uitnodigingen niet ver van de ingang van de nachtclub verspreiden.

Stap 4

Hoe dan ook, het belangrijkste voor het organiseren van een disco is vertrouwen in het succes van zijn bedrijf. Diversifieer de muzikale avond door spelletjes, wedstrijden met het publiek te houden. Nodig professionele dansers, goochelaars, zangers uit - kortom degenen die een levendige indruk achterlaten in de ziel van de kijker.

Aanbevolen: