Hoe Ramen Te Schilderen In Het Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Hoe Ramen Te Schilderen In Het Nieuwe Jaar?
Hoe Ramen Te Schilderen In Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Ramen Te Schilderen In Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Ramen Te Schilderen In Het Nieuwe Jaar?
Video: KOZIJN SCHILDEREN / Afplaktape wel of niet toepassen? 2024, April
Anonim

Aan de vooravond van het nieuwe jaar wil ik niet alleen de kerstboom versieren, maar ook het hele huis versieren om een magische vakantiesfeer te creëren. Teken grappige winterpatronen op de ramen: sneeuwvlokken, kerstballen en kerstengelen.

Hoe ramen te schilderen in het nieuwe jaar?
Hoe ramen te schilderen in het nieuwe jaar?

Het is nodig

Gouache, kunstsneeuw, nieuwjaarstencils, briefpapiermes, glas-in-loodverf, penselen

instructies:

Stap 1

Bedenk wat voor soort kerstfiguur je op je raam zou willen zien en begin met maken. U kunt schilderen met speciale verf voor het schilderen op glas, aquarellen of tandpasta, vooraf gemengd met witte gouache. Als je niet wilt rommelen met het wassen van gouache van ramen, koop dan glas-in-loodverf voor kinderen. Ze verschillen doordat de tekening eerst op de film wordt aangebracht en vervolgens op het glas wordt overgebracht. Je kunt schilderen met penselen of schuimsponzen.

Stap 2

Als je geen artistiek talent hebt en je de ramen echt wilt versieren, gebruik dan een klein trucje. Zoek een geschikte tekening op internet, print deze op wit papier en plak deze voorzichtig op de achterkant van het glas. Nu u een voorbeeld voor u ziet, kunt u eenvoudig maken! Gebruik niet meer dan 4 kleuren om de tekening er holistisch en mooi uit te laten zien. Neem na het volledig drogen een dunne borstel en trek de contouren over met zwarte gouache.

Stap 3

Met behulp van stencils en kunstsneeuw kun je een prachtig winterpatroon op het glas schilderen. Druk het door u gekozen voorbeeld af of koop een kant-en-klaar sjabloon in een winkel. Knip uit met een administratief mes of een dunne schaar wat overschilderd moet worden. Bevestig het resulterende sjabloon op het glas en spuit er kunstmatige sneeuw op vanaf een afstand van 30-50 centimeter, het wordt in winkels verkocht en ziet eruit als verf in spuitbussen. Verwijder na 5 - 10 minuten het sjabloon en bewonder de voltooide tekening. Op dezelfde manier kun je de spiegels in huis versieren, door de reflectie worden zeer mooie winterpatronen verkregen!

Stap 4

Betrek kinderen bij het versieren van ramen, misschien wordt dit de familietraditie voor het nieuwe jaar. Wees niet bang voor het vooruitzicht van glaswassen, want de vreugde en magische sfeer van de vakantie, die door de geschilderde nieuwjaarsramen in huis zal worden gebracht, zal dit kleine ongemak meer dan compenseren.

Aanbevolen: