Hoe Maak Je Een Griffioenmasker?

Hoe Maak Je Een Griffioenmasker?
Hoe Maak Je Een Griffioenmasker?

Video: Hoe Maak Je Een Griffioenmasker?

Video: Hoe Maak Je Een Griffioenmasker?
Video: Hoe een Kar98k werkt 2024, Mei
Anonim

Als je droomt van een volledig ongewoon masker dat niet in een winkel kan worden gekocht of uit een tijdschrift kan worden geknipt, zal de techniek van papier-maché je helpen. Je moet er hard voor werken, maar het resultaat mag er zijn. Je zult het meest ongewone masker hebben op de nieuwjaarsmaskerade.

griffioen masker
griffioen masker

Beeldhouw een griffioenmasker van elke plasticine. Het is beter om oude harde plasticine te nemen. Verdun PVA-lijm met water in een verhouding van 1: 3. Scheur de krant in stukjes en bevochtig ze met een oplossing, bedek het plasticinemasker dan dik in meerdere lagen.

Als het papier droog is, haal je het uit de klei. Trim de gekartelde randen en verf met wit acryl. Verf het masker in alle kleuren met gouache gemengd met PVA-lijm of acryl. Je kunt het masker schilderen met patronen. Gebruik hiervoor contourverven in tubes met een lange neus. Heldere veren kunnen tussen de lagen van de krant worden gelijmd.

Het masker ziet er erg elegant uit als je het versiert met strass-steentjes of kralen. Maak met een naald gaatjes aan de zijkanten van het masker, trek er een elastische band van de gewenste lengte doorheen en maak knopen aan de binnenkant van het masker.

Papier-maché maakt een masker van elke vorm en grootte. Het kan een griffioen, Baba Yaga of een Mexicaanse jerboa zijn.

Aanbevolen: