Hoe Maak Je Een Nieuwjaarsmasker?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Nieuwjaarsmasker?
Hoe Maak Je Een Nieuwjaarsmasker?

Video: Hoe Maak Je Een Nieuwjaarsmasker?

Video: Hoe Maak Je Een Nieuwjaarsmasker?
Video: Hoe Maak Je Een PIZZA In MINECRAFT! 2024, Mei
Anonim

Nieuwjaarsmaskerade is een geweldige gelegenheid om uw verbeeldingskracht en individualiteit te tonen. En hoe meer aandacht je besteedt aan het kiezen van een afbeelding en het maken van een masker, hoe meer kans je hebt op succes.

Hoe maak je een nieuwjaarsmasker?
Hoe maak je een nieuwjaarsmasker?

Het is nodig

Gekleurd papier (bont, stof), lijm, schaar, draad met een naald, accessoires voor decoratie

instructies:

Stap 1

Bepaal het personage dat je wilt uitbeelden. Als er geen specifiek idee is, neem dan als basis de traditionele nieuwjaarsafbeeldingen: Santa Claus, Snow Maiden, New Year's Spruce, Snowman, Snowflake, New Year, Snow Queen. Of zoek hulp bij de oosterse kalender en creëer je afbeelding in overeenstemming met het dier dat het komende jaar vertegenwoordigt. Als je een masker voor een kind maakt, is er een enorme lijst met sprookjesfiguren die je kunt kiezen.

Stap 2

Maak een schets voor jezelf op papier. Dit zal u helpen op koers te blijven en uw acties in de juiste volgorde te organiseren.

Stap 3

Bedenk van welk materiaal je het masker gaat maken. Dit kan papier, folie, stof, leer, bont, rubber, polyethyleen of iets meer niet-standaard zijn. Denk bij het kiezen van een materiaal aan een paar belangrijke regels. Het materiaal mag de huid van het gezicht niet irriteren of een voering hebben. Het moet zoveel mogelijk overeenkomen met de beoogde afbeelding (het is bijvoorbeeld handiger om een haasmasker van bont te maken, en het masker van Zorro ziet er zo goed mogelijk uit, gemaakt van zwart leer of satijn).

Stap 4

Bepaal welke fittingen je nodig hebt om de meest complete look te creëren. Dus, voor herkenning, kun je het nieuwjaarsmasker versieren met vier cijfers die het volgende jaar aangeven, of met een klok waarvan de wijzers om middernacht bevroor. Elk dierenmasker wordt expressiever met een neus, ogen en snor. Het Snowman-masker is ondenkbaar zonder wortelneus. En het belangrijkste kenmerk van het kerstmanmasker is een witte baard.

Stap 5

Maak een patroon van het bedachte masker. Vergeet hiervoor niet de parameters van het gezicht te meten (breedte van het gezicht, afstand tussen de ogen, locatie van de neus, enzovoort). Plak het patroon op je gezicht. Als het resultaat bij u past, knipt u het masker gerust uit het voorbereide materiaal.

Stap 6

Behandel het masker volgens het gebruikte materiaal om snel falen te voorkomen. Naai/lijm op de voering. Bevestig een mechanisme dat het masker vasthoudt. Het kan een gewone elastische band of een handvat zijn, of meer complexe ontwerpen. Bijvoorbeeld een skimuts of de pootjes van een bril, als deze op het masker staan afgebeeld. Vergeet in ieder geval niet de betrouwbaarheid van de bevestigingen te controleren. Bedek alle gaten met extra lagen duurzaam materiaal (vooral als je een masker maakt van papier of papier-maché).

Stap 7

Complementeer het masker met een bijpassend nieuwjaarskostuum en een goed humeur.

Aanbevolen: