Hoe Maak Je Een Nieuwjaarstafel Voor Vegetariërs

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Nieuwjaarstafel Voor Vegetariërs
Hoe Maak Je Een Nieuwjaarstafel Voor Vegetariërs

Video: Hoe Maak Je Een Nieuwjaarstafel Voor Vegetariërs

Video: Hoe Maak Je Een Nieuwjaarstafel Voor Vegetariërs
Video: Veggie Shoarma 2024, April
Anonim

De meesten vieren het nieuwe jaar aan een feestelijke tafel gevuld met verschillende gerechten. De gastvrouwen proberen de lekkerste te koken om familie en vrienden te verrassen en te verrassen. Maar niet iedereen denkt na over hoe je de nieuwjaarstafel niet alleen lekker, maar ook gezond kunt maken.

Hoe maak je een nieuwjaarstafel voor vegetariërs
Hoe maak je een nieuwjaarstafel voor vegetariërs

Misschien is geen enkele nieuwjaarstafel compleet zonder salades en verschillende snacks, maar ook zoete en warme gerechten. U kunt het feestmenu echter diversifiëren, nieuwe voedselopties toevoegen aan de klassieke Olivier of haring onder een bontjas. Bovendien zijn de onderstaande voorbeelden geweldig voor mensen die, om welke reden dan ook, vlees uit hun dieet hebben geschrapt.

Vegetarische salade

Om zo'n salade te bereiden, heb je rauwe groenten en fruit nodig.

Je moet een avocado, verse komkommer, peer, courgette, wortelen nemen.

Al deze producten snijden we in blokjes, als laatste voegen we doperwtjes toe (kan uit blik) en brengen op smaak met gezonde zelfgemaakte mayonaise of een passende huisgemaakte saus.

Hoe maak je zelfgemaakte gezonde mayonaise voor vegetarische dressing? Het is eenvoudig genoeg! Dit vereist zonnebloempitten, citroen, een klein teentje knoflook, mosterd (u kunt kant-en-klaar of granen nemen), water en zout (het is beter om zeezout te nemen). Zonnebloempitten moeten 's avonds worden geweekt, zodat ze opzwellen. Giet 's ochtends het water af, doe alle ingrediënten in een blender en meng goed. Voeg naar smaak zout en kruiden toe.

Gezonde groene salade

Om dit eenvoudige, maar smakelijke gerecht te maken, heb je verse en ingemaakte komkommers, avocado's en spinazie nodig.

Snijd de komkommers en avocado's in reepjes, de spinazie kun je beter niet snijden, maar in kleine stukjes scheuren. Meng alles en breng op smaak met olie (sesam of olijf), citroensap (je hebt het sap van een citroen nodig) en sojasaus naar smaak. Bestrooi de salade met zonnebloempitten.

Warme risotto

Risotto van wilde rijst koken met champignons en uien.

Kook de rijst voor, bak de champignons met uien in olijfolie. Voeg naar smaak kruiden, zout en peper toe, je kunt ook kokosroom gebruiken. Als de champignons klaar zijn, voeg je de rijst toe en roer je om. Bestrooi met kruiden erover.

Weense wafels met appel en kaneel

Ook op de nieuwjaarstafel kun je niet zonder zoete gerechten.

Om een heerlijk en aromatisch dessert te bereiden, heb je appels, kaneel, vanille, kokossuiker en kokosolie, plantaardige olie, water en speltmeel nodig.

Voeg bakpoeder, suiker, boter, water, geraspte appel, vanille en kaneel toe aan de bloem. Mix alles en bak als gewone wafels. Je kunt het dessert versieren met verse bessen.

Aanbevolen: