Hoe Maak Je Een Wens Voor Het Nieuwe

Hoe Maak Je Een Wens Voor Het Nieuwe
Hoe Maak Je Een Wens Voor Het Nieuwe

Video: Hoe Maak Je Een Wens Voor Het Nieuwe

Video: Hoe Maak Je Een Wens Voor Het Nieuwe
Video: Hoe maak je een dienstregeling? 2024, September
Anonim

Iedereen weet dat de nacht voor nieuwjaar anders is dan alle andere. Dit is een magische tijd, en ook al geloven we niet meer in de kerstman, toch doen we steevast een wens onder het klokkenspel.

Hoe maak je een wens voor het nieuwe 2017
Hoe maak je een wens voor het nieuwe 2017

In ons land doen mensen meestal een wens terwijl de klok 12 uur slaat en champagne wordt gedronken. Er is ook een populaire traditie om papier te verbranden met een geschreven verlangen, de as in champagne te dopen en dit mengsel te drinken. Toegegeven, het is best moeilijk om tijd te hebben om al deze manipulaties uit te voeren totdat het klokkenspel voorbij is. Probeer dit jaar op een nieuwe manier een wens te doen door de traditie te kiezen die je leuk vindt.

De Spanjaarden geloven dat als ze tijdens het klokkenspel 12 druiven kunnen eten, alle wensen zullen uitkomen. Ook belooft dit bord het hele komende jaar welzijn.

In Schotland is het gebruikelijk om op oudejaarsavond een vuur of open haard aan te steken, waardoor alle ontberingen van het uitgaande jaar worden verbrand. Dan openen de Schotten de voordeur, kijken het afgelopen jaar af en laten een nieuwe binnen. Na al deze manipulaties schrijven de inwoners van Schotland al hun dromen op papier en stoppen ze het hele jaar op een geheime plek.

Temperamentvolle Brazilianen kunnen, zelfs op oudejaarsavond, niet zonder een bezoek aan het strand. Ze doen wensen en geven bijzondere geschenken aan de golven (kransen van bloemen en takken, brandende kaarsen). Er wordt aangenomen dat als het geschenk door golven in de oceaan wordt meegesleurd, de wens zeker in het nieuwe jaar zal uitkomen.

In India, vóór de nieuwjaarsvakantie, worden vliegers met hun eigen handen gemaakt. Op oudejaarsavond wordt de slang losgelaten in de lucht terwijl ze een wens doet.

In Korea doen ze wensen niet op oudejaarsavond, maar wanneer ze de eerste dageraad van het komende jaar ontmoeten.

De cultuur en gebruiken van verschillende landen zijn echt gevarieerd en betoverend. Misschien moet je, om je nieuwjaarswens uit te laten komen, gewoon geloven in de magie van oudejaarsavond.

Aanbevolen: