Welke Alcoholische Dranken Te Kiezen Voor Een Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Welke Alcoholische Dranken Te Kiezen Voor Een Bruiloft?
Welke Alcoholische Dranken Te Kiezen Voor Een Bruiloft?

Video: Welke Alcoholische Dranken Te Kiezen Voor Een Bruiloft?

Video: Welke Alcoholische Dranken Te Kiezen Voor Een Bruiloft?
Video: (2020-07-13) Burgerlijk huwelijk van Justin en Irene 2024, April
Anonim

Een bruiloft is een van de belangrijkste en meest plechtige gebeurtenissen in het leven van pasgetrouwden, die traditioneel gepaard gaat met het gebruik van verschillende alcoholische dranken. De gewoonte om oprechte felicitaties en welsprekende toasts uit te brengen ter ere van de pasgetrouwden, vereist natuurlijk dat de glazen van de gasten worden gevuld met goede champagne of wijn, die zo'n belangrijke gebeurtenis waardig is. Daarom vereist de keuze van alcoholische dranken voor een bruiloft een zeer zorgvuldige en verantwoorde aanpak.

Welke alcoholische dranken te kiezen voor een bruiloft?
Welke alcoholische dranken te kiezen voor een bruiloft?

Champagne

Bijna geen huwelijksfeest is compleet zonder een drankje zoals champagne. Deze sprankelende drank wordt altijd geassocieerd met de sfeer van een speciale viering en plechtigheid. Het wordt gedronken bij het losgeld van de bruid, na registratie bij de burgerlijke stand, tijdens een wandeling en bij een banket. Een paar slokjes champagne geven je een feestelijke en vrolijke stemming, dus het zal veel gemakkelijker zijn voor gasten die van beide kanten zijn uitgenodigd om met elkaar te communiceren.

Vergeet echter niet dat champagne een zeer verraderlijke drank is. Een paar glazen na een paar uur kan een ernstige hoofdpijn worden, dus aan het begin van het feestelijke banket zullen sommige gasten, in plaats van te rusten en plezier te hebben, bezig zijn met het vinden van een verdovingsmiddel.

Natuurlijk moet je champagne niet helemaal verlaten op een bruiloft, maar tijdens een wandeling en losgeld voor de bruid, is het beter om het te vervangen door andere alcoholarme dranken, bijvoorbeeld cider, vermout of droge wijn.

Wijn

Wijn is een integraal onderdeel van elk bruiloftsbanket, maar het is heel goed mogelijk om gasten erop te trakteren tijdens een wandeling - lichte droge wijn is ideaal voor dit doel. Bij het kiezen van een wijn moet men rekening houden met de voorkeuren van de gasten en de aard van het feestmenu: rode wijn past goed bij vlees en witte wijn bij gevogelte, vis en zeevruchten.

Afhankelijk van de mate van samentrekking kan de wijn droog, zoet en halfzoet zijn. Halfzoete wijnen zijn de meest optimale optie voor het houden van speciale evenementen, aangezien de meeste mensen die wijn drinken de voorkeur geven aan dit specifieke type.

Wodka

Wodka is een traditioneel drankje dat op elke bruiloft aanwezig moet zijn. Wodka mag alleen aan gasten worden aangeboden tijdens het feestelijke banket, aangezien het gebruik van sterke alcoholische dranken in het kadaster en tijdens een wandeling volkomen ongepast is. Zeer bedwelmde gasten kunnen veel problemen veroorzaken en de langverwachte vakantie voor de pasgetrouwden bederven.

Niet-standaard drankjes

Dergelijke exotische dranken als rum, whisky, cognac, martini, gin en andere komen veel minder vaak voor op een bruiloft, omdat het onmogelijk is om van tevoren te raden hoeveel gasten dit of dat drankje prefereren.

Serveer dergelijke alcohol alleen op tafel als u zeker weet dat kenners aanwezig zullen zijn onder de genodigden. Als een van uw gasten bijvoorbeeld alleen cognac drinkt van alcoholische dranken, dan moet deze op het feestmenu worden opgenomen.

Waar moet u nog meer op letten bij het kiezen van alcoholische dranken?

Bij het kiezen van alcoholische dranken moet u zich ook laten leiden door het seizoen, de stijl van de bruiloft en de plaats waar het feestelijke banket zal plaatsvinden.

Als de bruiloft in de herfst of winter wordt gevierd, dan zouden er meer sterke dranken moeten zijn, maar in de hete zomerperiode is het beter om te kiezen voor gekoelde mousserende wijn.

Als de viering van de bruiloft plaatsvindt in een nauwe familiekring in de natuur, dan kan in dit geval zelfs zo'n drankje dat niet helemaal geschikt is voor de viering, heel geschikt zijn, zoals bier. Veel gasten die bij warm weer buiten zijn, geven eerder de voorkeur aan een koel biertje dan aan sterke drank of wijn.

Ook de aard van het huwelijksfeest bepaalt in hoge mate het aanbod van alcoholische dranken. Voor een strandfeest kan bijvoorbeeld een verscheidenheid aan alcoholische cocktails een ideale optie zijn, en specifieke dranken zoals cognac of wodka zullen zeker aanwezig zijn op een nationale bruiloft.

Aanbevolen: