Hoe Maak Je Een Afstudeerfotoalbum?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Afstudeerfotoalbum?
Hoe Maak Je Een Afstudeerfotoalbum?

Video: Hoe Maak Je Een Afstudeerfotoalbum?

Video: Hoe Maak Je Een Afstudeerfotoalbum?
Video: ПОП АП КОНСТРУКЦИЯ ВОДОПАД/SCRAPBOOK WATERFALL/TUTORIAL POP UP PAGE/HOW TO MAKE POP-UPS 2024, April
Anonim

Een afstudeerfotoalbum is een standaardkenmerk van het schoolleven. In de regel wordt het op een standaard manier opgesteld, verwijzend naar dezelfde specialist waarmee de school al lang samenwerkt. Als je niet wilt dat je jeugd- en jeugdherinneringen onder een typische hoes worden bewaard, maak dan een doe-het-zelf fotoalbum.

Hoe maak je een afstudeerfotoalbum?
Hoe maak je een afstudeerfotoalbum?

Noodzakelijk

  • - karton;
  • - heerser;
  • - potlood;
  • - schaar / briefpapiermes;
  • - meubelnietmachine;
  • - lijm;
  • - hoeken voor foto's;
  • - een setje voor scrapbooking;
  • - papier;
  • - Printer.

instructies:

Stap 1

Vind karton voor je plakboek. Pagina's kunnen worden gemaakt van een vrij dunne kleur, A4-formaat. Koop voor de omslag inbindkarton dat ongeveer 2,5 keer zo lang is als de pagina's. Kies de kleur van het materiaal op basis van uw voorkeuren. De enige aanbeveling is dat de pagina's lichte pasteltinten moeten zijn (dit is tenslotte alleen een achtergrond voor de foto), en de omslag kan helder worden gemaakt.

Stap 2

Vouw A4-vellen op een stapel. Vouw ze horizontaal uit, lijn ze uit. Stap 1 cm van de linkerrand en trek een lijn evenwijdig aan de korte zijde van de pagina. Gebruik een meubelnietmachine om de stapel op dit niveau te naaien met twee nietjes. Leg vooraf een houten plank onder het karton om het werkoppervlak niet te bederven.

Stap 3

Knip de omslag uit het inbindkarton. Teken er een rechthoek op. Om de grootte van de lange zijde te berekenen, vermenigvuldigt u de paginalengte met 2, voegt u 1 cm toe en voegt u de dikte van de rug toe aan de waarde. De korte zijde van de rechthoek moet 1 cm groter zijn dan de overeenkomstige paginaparameter.

Stap 4

Leg de hoes horizontaal (d.w.z. korte zijden aan de zijkanten, lange zijden aan de boven- en onderkant). Verdeel het in tweeën met de verticale as. Rechts en links van de as, leg de helft van de breedte van de ruggengraat opzij en teken lijnen. Leg nog 1,5 cm apart van elk van de lijnen en markeer ook met segmenten. Wis de centrale as. Gebruik een potlood of breinaald om de resterende lijnen aan de zelfkant van de hoes door te drukken. Deze groeven zijn nodig zodat het album bij het openen niet kreukt.

Stap 5

Smeer het gebied van de hoes tussen de buitenste groeven in met lijm en schuif de hoes over het album. De randen van de omslag moeten 5 mm uitsteken vanaf de boven-, onder- en rechterkant van de pagina's. Strijk het karton glad, klem het vast met klemmen of laat het 3-5 uur onder een pers uit boeken.

Stap 6

Koop een scrapbookkit. Kies papier met motieven die bij je school horen. Knip de plaatjes uit en plak ze op de omslag. Voordat u de elementen bevestigt, legt u ze zonder lijm neer om er zeker van te zijn dat de compositie succesvol is.

Stap 7

Vind online voorbeelden van kalligrafische lettertypen. Kies degene die je leuk vindt en verzin de zin "school (of afstuderen) album" uit de letters. Print de titel op papier, breng door carbonpapier over op de albumhoes en beschilder met acrylverf.

Stap 8

Plak fotohoeken op de pagina's van je fotoalbum. Plaats op 1 pagina een foto van je klasgenoot, rechts van hem, laat een vrije ruimte vrij waar een persoon herinneringen of wensen kan schrijven.

Stap 9

Plaats een papieren zak op de achterkant van de omslag. Vraag klasgenoten en leraren om u in de toekomst een briefje te schrijven (30-jarige, 40-jarige, enz.). Vouw je notities zonder te lezen in deze zak en kijk er niet in tot de afgesproken tijd.

Aanbevolen: