Wat Mee Te Nemen Uit Cuba: Top 5 Geschenken

Inhoudsopgave:

Wat Mee Te Nemen Uit Cuba: Top 5 Geschenken
Wat Mee Te Nemen Uit Cuba: Top 5 Geschenken

Video: Wat Mee Te Nemen Uit Cuba: Top 5 Geschenken

Video: Wat Mee Te Nemen Uit Cuba: Top 5 Geschenken
Video: Сосуны и пианино ► 2 Прохождение Silent Hill (PS ONE) 2024, April
Anonim

Prachtige stranden van de Caribische Zee, regenwouden, rum en sigaren - dit alles is het prachtige Cuba, het eiland van de vrijheid, een paradijs op de Antillen in de Atlantische Oceaan. Zodra er letterlijk nog een paar dagen over zijn voor het einde van de vakantie, herinneren toeristen zich de talrijke familieleden, vrienden en collega's die souvenirs werden beloofd. Hieronder vind je de top 5 geschenken die een stukje vrijheidslievend Cuba bevatten.

Geschenken uit Cuba
Geschenken uit Cuba

Ten eerste zijn winkels met de mogelijkheid van girale betalingen in Cuba zeer zeldzaam. Een dergelijke service wordt aangeboden in grote hotels en winkels bij hen, maar in een stedelijke omgeving (zelfs in toeristische plaatsen) wordt alleen contant geld geaccepteerd. Het is beter om een groot bedrag in één keer te laten uitbetalen, anders bestaat de kans om geld uit te geven aan de commissie van lokale geldautomaten.

Het tweede kenmerk van Liberty Island is de aanwezigheid van twee valuta's (gewone peso's en converteerbare). De eerste zijn voor de lokale bevolking. De tweede zijn voor toeristen, ze worden gelijkgesteld aan de dollarkoers.

Rum

Cubaanse rum "Havana Club"
Cubaanse rum "Havana Club"

Het belangrijkste symbool van Cuba, zijn nationale trots en een onlosmakelijk onderdeel van het leven van alle Cubanen. De meeste lokale bevolking drinkt veel rum, hetzij als onderdeel van de Cuba Libre-cocktail, hetzij in pure vorm. De constante hitte buiten deert niemand.

Je moet rum kopen in grote supermarkten of, als je een meer originele en ongewone smaak nodig hebt, in gespecialiseerde winkels. Ze zijn te vinden naast elk groot hotel. Rumprijzen worden niet bepaald door de fabrikant, maar door de staat, dus een fles rum kost hetzelfde in het toeristische centrum van Havana en aan de rand ervan.

Voor de onervaren is rum van de meest voorkomende merken op het eiland "Havana Club" en "Santiago de Cuba" geschikt als geschenk. Als er kenners van het drankje zijn onder vrienden of familieleden, dan zullen ze Legendario leuk vinden - een donkere, stroperige, lichtzoete rum met een sterkte van 34%.

Koffie

Serrano-koffie
Serrano-koffie

Het klimaat van Cuba is simpelweg gecreëerd voor de teelt ervan - de granen hebben een rijk, rijk aroma en een scherpe smaak. Als de lokale bevolking Cuba Libre niet drinkt, dan drinken ze koffie!

Allereerst moet u letten op het lokale merk Arabica "Qubita", dat wordt verbouwd in de bergen van het oostelijke deel van het eiland. Heeft lichte honingtonen, past goed bij zuivelproducten (room, melk).

Een andere veel voorkomende variëteit is Serrano. Het is iets dichter, rijker en bitterder dan Qubita. Heeft een uitgesproken cacaosmaak. Het is het beste om in kleine porties te drinken met een rietsuikerklontje.

Muziekinstrumenten

Cubaanse muziekinstrumenten
Cubaanse muziekinstrumenten

Na de overvloed aan muzikanten in de straten van Havana of Santiago de Cuba, wil je zeker wat van de Latijns-Amerikaanse cultuur met je meebrengen. De grote souvenirwinkels in het stadscentrum verkopen drums, maracas en de lokale gitaarvariant, de tresso.

Guayabera

Cubaans overhemd van Guayaber
Cubaans overhemd van Guayaber

Dit is een traditioneel los overhemd voor heren, gemaakt van natuurlijke stoffen. Zo'n snit beschermt perfect tegen de brandende Cubaanse zon en kan een prachtig cadeau zijn voor jezelf of een geliefde.

Guayabera kan wit zijn of felle kleuren (geel, rood) met traditioneel borduurwerk op de borst. Als toevoeging is een traditionele strohoed - een sombrero - perfect.

Sigaren

Cubaanse sigaren "Bolivar"
Cubaanse sigaren "Bolivar"

Cubaanse sigaren worden beschouwd als de beste ter wereld. Ze worden allemaal met de hand gemaakt met behulp van speciale, geheime technologieën. Lokale tabak heeft een dicht blad, een hoge sterkte en een ongelooflijk aroma. In Cuba worden meer dan 80 soorten sigaren geproduceerd en verkocht. Meest populair:

  1. "Bolivar". Sigaren vernoemd naar de Cubaanse revolutionair Simón Bolívar. Deze variëteit staat bekend om zijn rijke, sterke smaak en wordt beschouwd als een klassieker.
  2. Koiba. Een vrij jong merk dat al het vertrouwen heeft gewonnen van lokale sigarenkenners. De drievoudige fermentatietechnologie elimineert het gebruik van nitraten en harsen, waardoor het aroma zacht en omhullend wordt.
  3. Fonseca. Heeft een scherp aroma met lichte tonen van chocolade, noten en hout.

De meeste souvenirproducten moeten worden gekocht in gespecialiseerde winkels of grote winkelcentra - op deze manier wordt de toerist gegarandeerd de teleurstelling van namaak te voorkomen. Bovendien hebben douanebeambten op de luchthaven een exportvergunning nodig, die u natuurlijk niet in een gewone kleine winkel krijgt.

Aanbevolen: