Hoe Wordt De Brouwersdag In Rusland Gehouden?

Hoe Wordt De Brouwersdag In Rusland Gehouden?
Hoe Wordt De Brouwersdag In Rusland Gehouden?

Video: Hoe Wordt De Brouwersdag In Rusland Gehouden?

Video: Hoe Wordt De Brouwersdag In Rusland Gehouden?
Video: VISSEN IN QUARANTAINE - HOE VANG JE EEN MAKREEL?! 2024, Mei
Anonim

Brouwersdag wordt gevierd op de tweede zaterdag van juni, in 2012 viel het op de negende. De belangrijkste feestdag van alle Russische brouwers werd opgericht op 23 januari 2003 en wordt sindsdien elk jaar gevierd. Tot op de dag van vandaag worden er verschillende evenementen georganiseerd door brouwerijen.

Hoe wordt de Brouwersdag in Rusland gehouden?
Hoe wordt de Brouwersdag in Rusland gehouden?

Bier is al heel lang bekend in Rusland, er worden zelfs vermeldingen van gevonden op berkenbastletters die zijn gevonden tijdens archeologische opgravingen van het oude Novgorod. Het was zonder twijfel een van de meest populaire bedwelmende dranken, en dat is het tot op de dag van vandaag nog steeds. Vanaf 2010 was het niveau van bierconsumptie in Rusland ongeveer 78 liter per persoon per jaar, terwijl het gemiddelde Europese niveau 70-80 liter was. Het meeste bier wordt geconsumeerd in Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië; in deze landen wordt tot 150 liter per persoon per jaar geconsumeerd.

Brewer's Day werd ingesteld door de beslissing van de Raad van de Unie van Russische Brouwers. Het belangrijkste doel van het evenement is om het prestige van de binnenlandse merken en de consumptiecultuur van de hopdrank die ze produceren te vergroten. Tot op heden heeft het land meer dan anderhalfduizend biermerken geregistreerd die toebehoren aan meer dan driehonderd brouwerijen. De industrie biedt werk aan meer dan zestigduizend mensen.

Op de beroepsvakantie van brouwers worden de meest vooraanstaande arbeiders geëerd bij de ondernemingen van de industrie. Talloze wedstrijden, concerten, festivals, wedstrijden worden door het hele land gehouden - natuurlijk is bier altijd aanwezig bij al deze evenementen. Een van de meest populaire wedstrijden is proeven. Daarbij weten de proevers niet welk merk ze evalueren, waardoor ze onbevooroordeelde beslissingen kunnen nemen. Op basis van de resultaten van de wedstrijd worden de winnaars bepaald, beloond met waardevolle prijzen.

Voor bierliefhebbers werd in het kader van de vakantie in 2012 een volledig Russische campagne "Open Breweries" gehouden. De brouwerijen van het land, van Kaliningrad tot Vladivostok, organiseerden excursies voor liefhebbers van deze drank. Alleen volwassenen waren uitgenodigd; voorafgaande registratie was vereist om deel te nemen aan de tour. De specialisten van het bedrijf lieten bezoekers kennismaken met de technologie van bierproductie en vertelden over de geheimen van het maken van een amberkleurige drank. Meer dan tweeduizend mensen bezochten op Brouwersdag de fabrieken van de industrie.

Aanbevolen: