Waar Kun Je Beter Ontspannen Aan De Oekraïense Kust Van De Azovzee

Inhoudsopgave:

Waar Kun Je Beter Ontspannen Aan De Oekraïense Kust Van De Azovzee
Waar Kun Je Beter Ontspannen Aan De Oekraïense Kust Van De Azovzee

Video: Waar Kun Je Beter Ontspannen Aan De Oekraïense Kust Van De Azovzee

Video: Waar Kun Je Beter Ontspannen Aan De Oekraïense Kust Van De Azovzee
Video: Ademhalingsoefening tegen STRESS: Zo kom je volledig tot RUST - Psycholoog Najla 2024, April
Anonim

De Oekraïense kust van de Zee van Azov wordt beschouwd als een budgetoptie voor mensen die niet genoeg financiën hebben voor een goede vakantie op de Krim. De Zee van Azov is tegenwoordig "beroemd" vanwege zijn ongunstige ecologische situatie, die veel toeristen afschrikt. Maar is alles echt zo slecht - of bestaan er nog steeds waardige badplaatsen aan de kust?

Waar kun je beter ontspannen aan de Oekraïense kust van de Azovzee
Waar kun je beter ontspannen aan de Oekraïense kust van de Azovzee

Zee van Azov

De Azovzee is de binnenste en ondiepste zee ter wereld. Een groot aantal vakantieoorden en steden liggen aan de Oekraïense kust, waar het vrij goedkoop en interessant is om uit te rusten. Dankzij de veelheid aan minerale en ondergrondse bronnen in de regio van de Azovzee, kan rust aan de kust met succes worden gecombineerd met behandelingen en andere wellnessprocedures.

De lucht aan de kust van de zee is verzadigd met jodium, aroma's van steppekruiden en verschillende mineralen, wat zeer gunstig is voor de luchtwegen.

Het klimaat van de Oekraïense kust van de Azovzee is het meest geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Het ondiepe warme water maakt het voor kleine vakantiegangers mogelijk om comfortabel en veilig te zwemmen - het water in ondiep water warmt op tot plus 26 ° C, en zandstranden zijn bijna overal vlak. De gemiddelde luchttemperatuur aan de Oekraïense kust is van 25 tot 30 ° C.

Populaire badplaatsen aan de kust van Azov

De meest populaire resorts aan de Oekraïense kust van de Azovzee zijn Berdyansk, Kirillovka, Primorsk, Mariupol, Genichesk, evenals resorts op het schiereiland Kerch. Ervaren vakantiegangers raden aan om naar Genichesk te gaan, maar niet naar de stad zelf, maar uitsluitend naar de Arabat Spit, waar u, in tegenstelling tot Mariupol, schoon water en goede stranden kunt vinden.

Het is niet rendabel om zich in Genichesk te vestigen, omdat het strand ver van de stad ligt en groenten, vis en fruit vrij duur zijn.

Het is het beste om naar de dorpen Schastlivtsevo en Gengorka te gaan, die als de beste worden beschouwd in termen van comfort en kosten van diensten. Je kunt er veilig heen als een wilde - dorpelingen huren kamers en appartementen voor een redelijke prijs, en voedsel kan gemakkelijk tegen lage prijzen worden gekocht op lokale markten. Voor extreme liefhebbers is het dorp Strelkovoye perfect, dat op de 49e kilometer van de Arabat Spit ligt en vrij moeilijk is om er te komen.

Om in Genichesk te komen, moet je naar Zaporozhye vliegen, waar je een minibus moet nemen die bij het busstation naar de stad gaat. Je kunt ook een andere route kiezen door de trein Moskou-Simferopol te nemen naar het station Novoalekseevka, dat op dertig kilometer van Genichesk ligt. Op het station kunt u een taxi of minibus nemen en veilig naar uw bestemming komen, terwijl u onderweg de schilderachtige omgeving van de kust bewondert.

Aanbevolen: