Hoe Begroetingsgedichten Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Begroetingsgedichten Te Schrijven
Hoe Begroetingsgedichten Te Schrijven

Video: Hoe Begroetingsgedichten Te Schrijven

Video: Hoe Begroetingsgedichten Te Schrijven
Video: Een mooi gedicht in 3 stappen 2024, Mei
Anonim

Felicitatieverzen kunnen een originele blijk van aandacht zijn of een aanvulling op het hoofdgeschenk. Als je geen kant-en-klare wens wilt gebruiken, probeer hem dan zelf te componeren.

Poëzie schrijven is niet makkelijk
Poëzie schrijven is niet makkelijk

Gefeliciteerd thema

De inhoud van felicitaties in poëtische vorm moet overeenkomen met de reden waarom je het hebt gecomponeerd. Daarnaast is het raadzaam om in de tekst de onderscheidende kwaliteiten van de ontvanger van de verrassing te vermelden, omdat de gedichten gericht moeten zijn aan een specifieke persoon.

In een gedicht kun je vertellen hoe je deze persoon hebt leren kennen, of leuke weetjes uit je gedeelde verleden aanhalen. Zorg ervoor dat u de waardigheid van de persoon benadrukt, het zal heel aangenaam voor hem zijn. Daarnaast moeten wensen in het gedicht worden geplaatst. Het is niet nodig om afgezaagde zinnen te gebruiken. Je kunt beter nadenken over wat je vriend precies van het leven wil, en hem iets specifieks wensen.

Bij felicitaties kan het geen kwaad om uw bewondering voor de geadresseerde van de gedichten te uiten. Laat zien hoe goed je hem behandelt, waar je dankbaar voor bent, over welke uitstekende acties je verbaasd bent. Geloof me, zulke bekentenissen zijn veel waard. En de persoon aan wie je zo'n ongewoon geschenk wilt doen, zal aangenaam met stomheid geslagen zijn.

gedicht vorm

Nadat u de basisideeën van felicitaties hebt bepaald, kunt u doorgaan met versificatie. Zoek de juiste versgrootte en zoek naar rijmpjes voor de woorden die je wilt zeggen. De meest originele zijn niet-standaard rijmpjes, grappige wendingen en woordspelingen. Dan zullen de felicitaties heel vrolijk en opgewekt blijken te zijn. Als je een meer sensuele boodschap wilt schrijven, kun je het beste een serieuze stijl kiezen.

Fleur het gedicht op met retorische vragen, vergelijkingen en uitroepen. Anders loop je het risico een zeer eentonig stuk te maken waar de gasten en de held van de gelegenheid genoeg van zullen krijgen om naar te luisteren. En natuurlijk moeten felicitaties met een uitdrukking worden gelezen. Zorg ervoor dat je voor het cruciale moment oefent.

Houd bij of je woorden correct gebruikt, of er herhalingen in je gedicht, grammaticale, interpunctie- of stijlfouten zijn. Het zal heel vervelend zijn als zo'n defect in je meesterwerk kruipt, geschreven uit de grond van mijn hart. Als je geen rijm kunt vinden of woorden niet in zinnen van de juiste grootte kunt plaatsen, gebruik dan één truc. Neem een kant-en-klaar beroemd gedicht of liedje waar je geadresseerde van houdt, en maak de tekst opnieuw voor een specifieke persoon en een specifieke gelegenheid. Laat zien dat je het voltooide werk van iemand anders hebt genomen. Dit heeft ook een bepaalde charme. De aanwezigen zullen uw idee zeker op prijs stellen.

Aanbevolen: