Hoe Goed Te Rusten?

Inhoudsopgave:

Hoe Goed Te Rusten?
Hoe Goed Te Rusten?

Video: Hoe Goed Te Rusten?

Video: Hoe Goed Te Rusten?
Video: Eindelijk rust in je hoofd - 5 tips 2024, April
Anonim

U moet correct en voldoende rusten, zodat het lichaam niet overbelast raakt en niet defect raakt. Goed georganiseerde rust zal u helpen herstellen na het werk en uw efficiëntie verhogen. Gebrek aan rust leidt tot chronische vermoeidheid en stress.

Hoe goed te rusten?
Hoe goed te rusten?

instructies:

Stap 1

Neem elk uur een korte pauze. Twee of drie minuten na een uur werken kunnen wonderen doen. Draai je rug naar de computer en sluit gewoon je ogen. Dit voorkomt dat je lichaam overwerkt en verhoogt je productiviteit.

Beeld
Beeld

Stap 2

Gun jezelf elke dag 20 minuten rust na het werk. Neem een ontspannend voetenbad of handmassage, luister naar je favoriete muziek en drink je favoriete thee om te verjongen.

Beeld
Beeld

Stap 3

Maak er een gewoonte van om slechts één keer per week te rusten. Maar lig niet de hele dag in bed. Hieruit blijkt "zwakte" en apathie. Neem het hele gezin mee naar een tentoonstelling, een film, een park of een picknick. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt en je opvrolijkt. Dit vergroot je vermogen om doordeweeks te werken.

Beeld
Beeld

Stap 4

Trakteer uzelf elke maand op een massagetherapeut. Er is niets meer ontspannend en rustgevend dan een uur op tafel in de handen van een professionele massagetherapeut. Onderzoek heeft aangetoond dat het de niveaus van serotonine en dopamine verhoogt, hormonen die je een gelukkig en ontspannen gevoel geven.

Beeld
Beeld

Stap 5

Neem één keer per jaar een 7-daagse vakantie en ga naar een landelijk of lokaal pension. Er is niets beter dan frisse lucht, gezonde voeding en ontspannen ontspanning. Dit geeft je een heel jaar lang een boost van energie en kracht.

Aanbevolen: