Hoe Spreek Je Toast Uit

Inhoudsopgave:

Hoe Spreek Je Toast Uit
Hoe Spreek Je Toast Uit

Video: Hoe Spreek Je Toast Uit

Video: Hoe Spreek Je Toast Uit
Video: Spreekvaardigheid A2 - Oefenexamen 1 2024, April
Anonim

Toast is een kleine maar heldere en gedenkwaardige openbare toespraak. Na het banket kunnen uw felicitaties worden verspreid in citaten, of ze kunnen gemakkelijk worden vergeten. Hoe je een helder spoor achterlaat in het geheugen van gasten van een plechtige toespraak en geeuwen en een spottende blik van de aanwezigen tijdens hun toespraak voorkomt, zullen een paar tips helpen.

Hoe spreek je toast uit
Hoe spreek je toast uit

instructies:

Stap 1

Volume. Een luide en zelfverzekerde stem zal helpen om een succesvolle toespraak te houden. Als je gewend bent om rustig te spreken, en oratorium is niet dicht bij je in de buurt, moet je oefenen op het spraakapparaat. Leer een paar tongbrekers, spreek luider met uw dierbaren. Ga naar een rustige plek (bos, bad) en schreeuw genoeg om je eigen stem te horen en laat je niet intimideren door het geluid ervan. Een rustig uitgesproken toast dreigt immers alleen door de "redenaar" zelf te worden gehoord, en de gasten en de jarige zelf zullen nooit begrijpen waarom ze hun glas heffen.

Stap 2

Beknoptheid. U mag de toast niet tien minuten of langer naar buiten slepen. Voor hongerige gasten zullen minuten uren lijken, en ze zullen niet alleen moe worden van het luisteren naar je, maar zullen ook geïrriteerd raken door de toast-moraliserende. De optimale tijd om een toespraak te houden is ongeveer twee minuten. Het is niet nodig om de woorden uit te rekken, terwijl u zich herinnert wat u vervolgens moet zeggen. Je moet de toespraak van tevoren voorbereiden en leren, zodat deze levendig, levendig en wenselijk van je lippen klinkt, met gevoel voor humor.

Stap 3

Spraakconcept. De opbouw van de felicitatietoespraak dient u vooraf op te stellen, d.w.z. weten wat en wat volgt, welke woorden moeten worden gebruikt, waarnaar moet worden verwezen en hoe de finale van de toespraak moet worden gemaakt. Een toast in de vorm van een anekdote of een interessante parabel ziet er spectaculair uit. Een gesluierde felicitatie in de originele vorm van humoresk of aforisme zal door het publiek worden onthouden en zal een gunstige indruk op hen maken van de spreker.

Stap 4

De laatste. De laatste woorden in de toast worden altijd onthouden, dus je moet goed nadenken over het einde van de felicitatietoespraak. De laatste woorden zijn een oproep om het glas te heffen, daarom is het noodzakelijk om uw monoloog op een originele manier naar het begin van het luiden van feestelijke wijnglazen te brengen.

Aanbevolen: