Losgeld Van De Bruid: Een Grappig En Hilarisch Ritueel

Inhoudsopgave:

Losgeld Van De Bruid: Een Grappig En Hilarisch Ritueel
Losgeld Van De Bruid: Een Grappig En Hilarisch Ritueel

Video: Losgeld Van De Bruid: Een Grappig En Hilarisch Ritueel

Video: Losgeld Van De Bruid: Een Grappig En Hilarisch Ritueel
Video: Grappig filmpje : Een man komt bij de drogist.... 2024, Mei
Anonim

Het losgeld van de bruid is de eerste ceremonie waarmee de bruiloft begint. De bruidegom, die de steun van vrienden en familieleden heeft ingeroepen, zijn zakken met geld propt en fruit, snoep, alcohol meeneemt, gaat zijn geliefde halen in het ouderlijk huis. Op dit moment wacht de bruid met angst op een ontmoeting en haar vrienden bereiden zich voor om de toekomstige echtgenoot grondig te ervaren.

Losgeld van de bruid: een grappig en hilarisch ritueel
Losgeld van de bruid: een grappig en hilarisch ritueel

Hoe het allemaal begon

Het verlossingsritueel van de bruid gaat terug tot de verre middeleeuwen. Hij was zeer geliefd in Rusland, vooral in dorpen en steden. Als de bruidegom niet lokaal was, werd hij bij de ingang van het dorp van zijn geliefde opgewacht door een obstakel in de vorm van een boomstam, grote stenen, enz. Alle familieleden van de bruid, vrienden, buren en kennissen gingen voor het losgeld. Taarten, fruit, koekjes en natuurlijk sterke alcohol werden als betaalmiddel geaccepteerd.

Nadat hij het eerste obstakel was gepasseerd, naderde de bruidegom het huis van zijn verloofde, waar de familieleden en neven van de bruid, evenals hun vrienden, al op hem wachtten. Jonge mensen moesten de kracht en het uithoudingsvermogen van hun geliefde zus op de proef stellen. De bruidegom werd gevraagd een boomstam om te hakken, over een hek te klimmen, enz. Als hij hiermee omging, ontving hij als beloning applaus en goedkeuring van de familie van de bruid.

Modern losgeld

Tegenwoordig wordt losgeld voor de bruid niet gezien als een test van de kracht van de bruidegom. Het heeft eerder een amusementsfunctie. Als taak wordt de jonge man gevraagd om vragen te beantwoorden met betrekking tot zijn geliefde en hun relatie (wanneer ze elkaar ontmoetten, voor de eerste keer kusten, enz.), om de bruid te herkennen aan een kinderfoto of lipafdruk. De bruidegom wordt getest op humor, vindingrijkheid, gevoel voor humor, reactiesnelheid en het vermogen om complimenten te zeggen. In het geval dat het onderwerp het moeilijk vindt om te antwoorden, komen trouwe vrienden en familieleden te hulp. Als dat helpt, koopt het bedrijf chocolade, fruit, alcohol en geld op.

Traditioneel wordt het losgeld van de bruid gedragen door haar vrienden. Ze willen het meisje niet zomaar weggeven, eten en geld eisen. Om de ceremonie leuker en interessanter te maken, wordt het losgeld gemaakt in de vorm van een scène. Het ouderlijk huis wordt vertegenwoordigd door een kasteel onder leiding van een koning en koningin, een maffia-clan of een piratenschip. Afhankelijk van het werkterrein van de pasgetrouwden, kan het losgeld betrekking hebben op een medisch, bank- of computeronderwerp.

Meestal is het begin van de proeven de tuin van de bruid. De bruidegom wordt bij de ingang opgewacht en wordt te voet door alle verdiepingen en trappen geleid. Als een meisje in haar huis woont, worden de meeste wedstrijden op straat gehouden.

Het inwisselen van missies is de laatste tijd populair geworden. De bruidegom krijgt taken tot aan de bruid. Om zo'n losgeld voor te bereiden, is een groot aantal assistenten nodig, die op de "punten" moeten worden geplaatst, evenals een operator die alles op video zal opnemen. Na het voltooien van een taak krijgt de jongeman een tip over waar hij de volgende moet zoeken. Het laatste punt is het huis van de bruid.

Aanbevolen: