Welke Wonderen Gebeuren Er Op Kerstavond

Inhoudsopgave:

Welke Wonderen Gebeuren Er Op Kerstavond
Welke Wonderen Gebeuren Er Op Kerstavond

Video: Welke Wonderen Gebeuren Er Op Kerstavond

Video: Welke Wonderen Gebeuren Er Op Kerstavond
Video: RAM I STIER I TWEELINGEN I KREEFT I LEEUW I MAAGD ~ oktober 2021 ~ pittige boodschappen!🦉 2024, April
Anonim

Sinds de oudheid wordt de nacht voor Kerstmis beschouwd als een tijd van wonderen. Al meer dan 2000 jaar wachten mensen tot de sterren aan de hemel oplichten. Per slot van rekening heeft een van de sterren die boven Bethlehem opstegen, de mensen de geboorte van de Heiland aangekondigd.

Welke wonderen gebeuren er op kerstavond
Welke wonderen gebeuren er op kerstavond

Wonder van Kerstmis

De geboorte van het kindje Christus was het eerste en meest bekende kerstwonder. De komst van een dwalende ster uit het oosten, die stopte boven de plaats waar de Baby werd geboren, was ook een wonder. Volgens de legende leidde die geweldige nacht tot een zeldzaam jaar waarin er geen enkele oorlog op aarde was.

Andere wonderen gebeurden op kerstnacht. Dus, in de grot van Bethlehem, op het moment van de geboorte van Jezus Christus, sloeg plotseling een heldere en transparante bron uit de steen. Op hetzelfde moment brak er in Rome een bron van geurige olie uit de aarde, stortte een oude heidense tempel in en kwamen drie zonnen tegelijk aan de hemel op. Een oogverblindend glanzende wolk verscheen plotseling boven wat nu Spanje is, en wijngaarden bloeiden in de winter in Israël.

De drie wijze mannen, die door het licht van de kerstster in de grot werden gebracht, brachten goud, wierook en mirre als geschenken voor de baby - geschenken voor de koning, God en de mens. Wonderbaarlijke geschenken worden tot op de dag van vandaag bewaard in het klooster van St. Paul op de heilige berg Athos. Op orthodoxe kerst 2014 bezochten de geschenken van de wijzen Rusland voor de eerste keer.

De naam van Sint-Nicolaas van Mirliki, die het prototype werd van de bekende kerstman, wordt geassocieerd met kerstwonderen. Dankzij hem ontstond de traditie van het geven van kerstcadeaus. Er wordt gezegd dat Sinterklaas in de nacht voor Kerstmis gouden appels, geld en snoepjes achterliet bij de deuren van de huizen van de armen. Mensen die niet wisten wie de mysterieuze gever was, beschouwden het als een kerstwonder.

Het beroemdste wonder van Sinterklaas is het verhaal over hoe hij de eer van drie onschuldige meisjes wist te redden. Hun vader, die geen andere redding uit armoede zag, was bereid zijn dochters aan een bordeel te verkopen. Toen Sinterklaas dit hoorde, gooide hij hen drie zakken met goud. De meisjes, die op wonderbaarlijke wijze de bruidsschat ontvingen, konden veilig trouwen.

Kerstwonderen in de literatuur

Er zijn veel literaire werken gewijd aan kerstwonderen. In Dickens' verhaal "A Christmas Carol" aan Ebeneiser Scrooge, die Kerstmis niet herkent, verschijnen bijvoorbeeld drie Heilige Geesten op een feestelijke nacht, die hem de mogelijkheid geven om van buitenaf naar zijn eigen verleden, heden en toekomst te kijken. Als gevolg hiervan verandert de oude vrek in een aardig, genereus en opgewekt persoon.

Onder de personages in Gogol's "Nacht voor Kerstmis" bevinden zich vertegenwoordigers van "boze geesten". Zelfs de duivel hier blijkt echter helemaal niet eng te zijn en helpt de smid Vakula om een echt wonder te verrichten - om voor de grillige schoonheid Oksana de splinters van de voet van de koningin te krijgen.

Iedereen verwacht wonderen van kerstnacht. En ze zullen echt komen in de vorm van een langverwacht geschenk of een plotselinge genezing, je moet er gewoon met heel je hart in geloven.

Aanbevolen: