Hoe Feliciteer Je Een Collega Op 8 Maart?

Inhoudsopgave:

Hoe Feliciteer Je Een Collega Op 8 Maart?
Hoe Feliciteer Je Een Collega Op 8 Maart?

Video: Hoe Feliciteer Je Een Collega Op 8 Maart?

Video: Hoe Feliciteer Je Een Collega Op 8 Maart?
Video: Hoe te maken van papieren bloemen te versieren het cadeau voor 8 Maart, of Valentijnsdag 2024, April
Anonim

In het werkcollectief is er in de regel een vrouwelijke helft, die mannelijke collega's niet mogen negeren op de vakantie van 8 maart. Gefeliciteerd en geschenken op deze dag worden beschouwd als een van de normen van de zakelijke etiquette. Daarom is het beter om ze van tevoren voor te bereiden, om later niet beperkt te blijven tot iets standaards.

Hoe feliciteer je een collega op 8 maart?
Hoe feliciteer je een collega op 8 maart?

instructies:

Stap 1

Vrouwelijke collega's feliciteren van jaar tot jaar, veel mannen hebben al de gewoonte ontwikkeld om soortgelijke geschenken te geven en hen standaard te feliciteren met een boeket bloemen en een ansichtkaart. Chocolade en mimosa's zijn natuurlijk de klassiekers zonder welke het moeilijk is om 8 maart voor te stellen. En toch wachten vrouwen heimelijk dat het op deze dag is dat de verbeelding van mannen niet beperkt zal zijn tot bloemen en snoep. Daarom is het raadzaam om een paar weken voor de vakantie felicitaties voor te bereiden en te proberen de geschenken niet te herhalen.

Stap 2

Je kunt een vrouwelijke ondergeschikte feliciteren met een bonus in de vorm van een decoratieve envelop met geld. Het is de baas niet verboden om een boeket bloemen in een elegante verpakking te presenteren, bijvoorbeeld chrysanten of rozen. Meestal feliciteren de bazen het vrouwelijke deel van het team, verzamelen ze iedereen in een grote hal of kantoor en delen ze geschenken uit.

Stap 3

Je kunt je collega feliciteren door haar te verrassen in de vorm van een werkplek versierd met ballonnen of bloemen. Of je kunt een mooie feestelijke foto op je computer vinden en deze zo maken dat wanneer je hem aanzet, het opstartscherm op volledig scherm verschijnt. Het geven van dure geschenken is het niet waard, omdat een onschuldig gebaar ten onrechte kan worden beschouwd als een uiting van intimiteit of een hint van een niet helemaal werkende relatie. Probeer tijdens felicitaties en het presenteren van geschenken geen van uw collega's te onderscheiden, het is beter om originele geschenken te kiezen, anders, maar gelijk in waarde.

Stap 4

Als een vrouw de baas is, moet je haar niet persoonlijk feliciteren. Het is noodzakelijk om de etiquette van het geven van relatiegeschenken strikt in acht te nemen, een redelijk duur cadeau te bereiden zonder overdreven pathos, maar tegelijkertijd origineel en in het onderwerp. Vermijd elke vorm van vertrouwdheid bij het feliciteren van de vrouwelijke baas. Zelfs als een hogere collega een geweldig gevoel voor humor heeft, geef dan het idee op om haar te feliciteren met een speels epigram of karikatuur, vooral met het hele team.

Stap 5

Als je collega een geliefd meisje is, feliciteer haar dan met een kopje koffie in de ochtend en presenteer op kantoor een origineel cadeau met een briefje waarin de plaats en het tijdstip van het feestelijke diner worden aangegeven. Probeer die dag vroeg van je werk te vertrekken, zodat je je geliefde collega in het restaurant kunt verwachten.

Aanbevolen: