Vastenavond Op Dagen Van De Week

Vastenavond Op Dagen Van De Week
Vastenavond Op Dagen Van De Week

Video: Vastenavond Op Dagen Van De Week

Video: Vastenavond Op Dagen Van De Week
Video: 2 Kleine Kleutertjes - Het Dagen Lied 2024, Maart
Anonim

Het Maslenitsa-festival in 2014 wordt gehouden van 24 februari tot 2 maart. Daarom zal de interesse in pannenkoeken tegenwoordig gerechtvaardigd zijn. Alle zeven dagen van Vastenavond hebben hun eigen betekenis, dragen een bepaald symbool.

Vastenavondfestival
Vastenavondfestival

Maandag - "vergadering" - bakken ze de eerste pannenkoek en behandelen ze de armen. Zo worden de doden herdacht.

Dinsdag - "bruid" - jonge mensen rijden de heuvels af. Pannenkoeken worden aan elkaar gevoerd.

Woensdag - "schoonmoederdag" - trakteert de schoonzoon die bij de schoonmoeder is uitgenodigd zichzelf weer op pannenkoeken.

Op donderdag - "feestvreugde" - worden straatwedstrijden, vuistgevechten gehouden. Deze dag is niet compleet zonder pannenkoeken.

Op de vijfde dag van de week bezoekt de schoonmoeder het huis van haar schoonzoon, 'de schoonmoeder van de bijeenkomst'.

Op zaterdag nodigen vrouwen de zussen van hun man bij hen thuis uit en overhandigen ze geschenken. De dag wordt "schoonzusbijeenkomsten" genoemd.

De laatste dag van de vakantieweek is de "Vergeven Dag". Op deze dag vragen mensen elkaar oprecht om vergeving. Vreugdevuren worden verbrand, oude dingen worden er gegooid, een vogelverschrikker en de overblijfselen van pannenkoeken.

Zo nemen de mensen afscheid van de winter, zien het af, roepen de lente.

Pannenkoeken zijn tegenwoordig het hoofdvoedsel op tafel, een symbool van de zon, ze worden niet vervangen door ander gebak. Ze worden op verschillende manieren bereid, dun opengewerkt, met kefir, met gist. Met pompoen, appels en andere vullingen. Pannenkoeken worden natuurlijk niet geserveerd zonder olie.

Aanbevolen: