Hoe Is Grootmoedersdag In Moldavië

Hoe Is Grootmoedersdag In Moldavië
Hoe Is Grootmoedersdag In Moldavië

Video: Hoe Is Grootmoedersdag In Moldavië

Video: Hoe Is Grootmoedersdag In Moldavië
Video: Mijn weg naar school - Moldavië 🚗🛴⛵️🛸🚠🛩 (Kindertijd KRO-NCRV) 2024, Mei
Anonim

In de Republiek Moldavië is er een prachtige traditie om grootmoedersdag in september te vieren. De feestdag werd nog niet zo lang geleden officieel, maar is erg populair in het land en wordt overal gevierd.

Hoe wordt grootmoederdag in Moldavië gehouden?
Hoe wordt grootmoederdag in Moldavië gehouden?

In 2007 werd de laatste zaterdag van september de officiële Grootmoederdag in de Republiek Moldavië. Taisiya Voronina, de first lady van het land, heeft het decreet ingesteld over de goedkeuring van deze feestdag. Dit is een eerbetoon aan alle grootmoeders van het land. Ze leveren een enorme bijdrage aan het onderwijs van de jongere generatie, bewaren tradities en dragen bij aan de nationale eenheid van Moldaviërs.

29 september 2012 is de dag waarop elke grootmoeder een reden heeft om zich te verkleden en in de schijnwerpers te staan.

In Moldavië spelen oma's een bijzondere rol, omdat door werkloosheid het grootste deel van de beroepsbevolking naar het buitenland vertrekt en kinderen opvoeden op de schouders van de oudere generatie rust. Ouders wonen vaak in een ander land en zien helemaal niet hoe hun kind groeit en zien elkaar nauwelijks. En grootmoeders en grootvaders dragen op hun schouders de moeilijke en verantwoordelijke taak om kleinkinderen op te voeden.

Op deze dag worden door het hele land culturele evenementen, liefdadigheidsconcerten, volksfeesten gehouden, waar de helden van de gelegenheid worden uitgenodigd, worden wedstrijden voor kleinkinderen en grootmoeders georganiseerd.

In de stad Chisinau, de hoofdstad van Moldavië, in het Paleis van de Republiek, komen gasten uit het hele land samen om het culturele en artistieke programma te bekijken en geschenken van de organisatoren in ontvangst te nemen. Het evenement wordt ook bijgewoond door functionarissen van het land, van wie velen ook al grootmoeders zijn.

Vaak treden de grootmoeders zelf op als kunstenaars, waarmee ze laten zien dat ze niet vreemd zijn aan entertainment, ze leiden nog steeds een actieve levensstijl. Nabestaanden krijgen de kans om vanuit een nieuw perspectief naar hen te kijken.

Deze dag is weer een reden om je oma een cadeautje te geven of gewoon op te letten, op bezoek te komen, te bellen. Zij zijn het tenslotte die kinderen verwennen, genegenheid geven, ons wijsheid en geduld leren.

Aanbevolen: