Wat Is Gebruikelijk Om Te Doen Op Zoendag

Wat Is Gebruikelijk Om Te Doen Op Zoendag
Wat Is Gebruikelijk Om Te Doen Op Zoendag

Video: Wat Is Gebruikelijk Om Te Doen Op Zoendag

Video: Wat Is Gebruikelijk Om Te Doen Op Zoendag
Video: Hoe u kunt zien of uw auto een uitlijning nodig heeft 2024, April
Anonim

Wereldkusdag of Internationale Kusdag wordt jaarlijks gevierd op 6 juli. Deze feestdag is ontstaan in Groot-Brittannië in de 19e eeuw en enkele decennia later verleende de VN het een internationale status.

Wat is gebruikelijk om te doen op zoendag
Wat is gebruikelijk om te doen op zoendag

Een kus is traditioneel een van de belangrijkste uitingen van liefde en dient als een soort symbool voor het uiten van gevoelens. Kussen is sinds de oudheid ingebakken in de menselijke cultuur. Volgens een van de oude legendes bevat de adem van een persoon een deeltje van zijn ziel, en daarom komen tijdens een kus de zielen van geliefden in contact. Geen wonder, zelfs in sprookjes kan een enkele kus Doornroosje en Sneeuwwitje uit vele jaren slaap wekken en een verschrikkelijk monster in een knappe prins veranderen.

Deze feestdag wordt wereldwijd gevierd. In 1990 slaagde A. Wolfmani er bijvoorbeeld in om in de VS 8001 mensen te kussen in acht uur, het blijkt dat hij zijn kus elke 3,6 seconden aan mensen gaf. Het echtpaar uit Chicago bracht zeventien en een halve dag door met zoenen en nam slechts 2 uur per dag pauze om te slapen en te eten. Ook Hollywood-beroemdheden staan niet aan de kant. Dus de duurste kus is van Kate Moss, hij ging onder de hamer op een liefdadigheidsveiling voor 113 duizend dollar.

Kissing Day werd relatief recent in Rusland gevierd, maar is al populairder geworden. Mensen nemen deel aan allerlei amusementsprogramma's en wedstrijden die met veel plezier aan zoenen zijn gewijd. Op deze dag is het gebruikelijk om wedstrijden te houden voor de "beste" kus, met als criteria duur, singulariteit, romantiek, charme, schoonheid, enz. De zogenaamde flitsmeutes zijn wijdverbreid in veel Russische steden, wanneer enkele honderden of zelfs duizenden paar geliefden tegelijkertijd in een kus samensmelten. Het belangrijkste doel van dergelijke evenementen is om mensen er nogmaals aan te herinneren hoe belangrijk het is om hun partner te waarderen en lief te hebben, om oprechte tederheid en zorg voor hem te tonen.

Aanbevolen: