Hoe Ontwerp Je Een Verjaardagsposter

Inhoudsopgave:

Hoe Ontwerp Je Een Verjaardagsposter
Hoe Ontwerp Je Een Verjaardagsposter

Video: Hoe Ontwerp Je Een Verjaardagsposter

Video: Hoe Ontwerp Je Een Verjaardagsposter
Video: Adobe Indesign: How To Design A Modern Poster | Start To Finish 🖼 2024, Maart
Anonim

Er worden posters gemaakt over verschillende onderwerpen. Ze kunnen worden getimed om samen te vallen met vakantie-evenementen. De meest populaire van allemaal zijn posters voor verjaardagswensen voor kinderen. Je kunt tekenen of een poster maken voor een kind van elke leeftijd. Plaats daar foto's van het kind in verschillende jaren van zijn leven. Of maak een ongebruikelijke poster met een kalender die de leeftijd van je baby aftelt. Deze posters zorgen zeker voor een feestelijke sfeer in huis.

Hoe ontwerp je een verjaardagsposter
Hoe ontwerp je een verjaardagsposter

instructies:

Stap 1

Je kunt deze verjaardagsposters kant-en-klaar kopen in elke boekhandel. Maar het zal voor uw kind veel leuker zijn om niet alleen een poster te zien die speciaal voor hem is gemaakt, maar ook om actief deel te nemen aan de creatie ervan.

Stap 2

Download een postersjabloon van internet in een pdf-bestand of archief. Pak het uit en volg de instructies. Het meest voorkomende postersjabloon bestaat uit 8 A4-vellen.

Stap 3

Print 8 stuks van de poster op een printer. Het kan zwart-wit of kleur zijn. Als je de poster zelf wilt inkleuren of aan de fantasie van je kind wilt overlaten, gebruik dan zwart-wit.

Stap 4

Dock de bedrukte delen van de poster. Lijm vervolgens de vellen aan elkaar. Als je integriteit wilt bereiken, plak ze dan op een Whatman-papier. Begin met kleuren met elke methode: verf, potloden, viltstiften of kleurpotloden.

Stap 5

Bij elk drukkerijcentrum kunt u grootformaat printen bestellen. U hoeft alleen de sjabloon zelf te maken. Meestal wordt een programma zoals Photoshop gebruikt om te creëren. Het kan een geweldige poster maken met foto's, tekeningen en tekst. Bovendien kunt u met Photoshop uw eigen unieke grafische tekeningen maken. En veel opties voor mooie penselen besparen u tijd bij het tekenen van details. De belangrijkste voorwaarde is de uitstekende kwaliteit van de sjabloon. Daarom kan het alleen worden gedaan vanaf foto's met een goede kwaliteit en een hoge resolutie. Bovendien, hoe slechter de resolutie, hoe slechter het resultaat eruit zal zien.

Stap 6

Om de kwaliteit van uw poster te garanderen, gebruikt u een programma zoals coreldraw om uw sjabloon te maken. In tegenstelling tot Photoshop werkt coreldraw niet in een pixelsysteem, maar in een vectorsysteem. Hierdoor neemt de kwaliteit van afbeeldingen tijdens manipulatie ermee niet af. In coreldraw kunt u werken met sjablonen van elk formaat, ook voor het verder afdrukken op canvas in A1- of A0-formaat. U kunt onder andere bladlay-out maken in coreldraw. Dit is belangrijk bij het printen. Anders past een deel van de afbeelding misschien gewoon niet. Maar om alle functionaliteit van het programma volledig te kunnen gebruiken, moet u ermee leren werken.

Stap 7

Er is een optie om een thematische poster te maken. Een soort collage uit het leven van je kind. Neem hiervoor een Whatman-papier, foto's van uw baby vanaf de geboorte tot heden. Plak ze op whatman papier, omcirkel ze met een mooie lijst en teken ze. Zodat gasten weten wat uw kind heeft bereikt: de eerste glimlach, de eerste tand, de eerste stap. Voeg foto's van je ouders en grootouders toe. En bewonder het resultaat!

Beeld
Beeld

Stap 8

Je kunt eindeloos veel ideeën bedenken voor dergelijke wenskaarten. Maak een humoristische poster zodat er de belangrijkste felicitatie in het midden staat, en rondom zijn er foto's van het kind met grappige bijschriften. Je familiealbum bevat vast grappige foto's die in een droom, tijdens het zwemmen of tijdens een wandeling zijn gemaakt.

Beeld
Beeld

Stap 9

Een interessante optie is de poster "Op wie zie ik eruit". Plaats een foto van je baby in het midden van de poster en een foto van je baby mama en papa aan de zijkanten. Voeg foto's van grootouders toe. Laat de gasten raden op wie het kind meer lijkt. Het is zowel spannend als grappig.

Beeld
Beeld

Stap 10

U kunt een poster maken als uw stamboom. Om dit te doen, moet je een Whatman-papier nemen en een vertakte boom met een dikke stam tekenen. Plak een foto van de baby in het midden van de koffer en onderteken het met de naam van de baby of gewoon "I". Plaats foto's van broers en zussen aan de zijkanten. Plaats de foto's van de ouders wat hoger. Hoger aan elke kant van de grootvader en grootmoeder. En zo verder tot er foto's van familieleden zijn. Onderteken alles met uw naam. Als je genoeg tijd hebt, kun je niet alleen directe familieleden, maar ook neven, tantes en ooms aan de boom toevoegen.

Beeld
Beeld

Stap 11

Als u niet weet hoe u grafische computerprogramma's moet tekenen en gebruiken, kunt u een collage maken van krantenknipsels. U kunt de tekst van felicitaties verzamelen uit heldere krantenkoppen. Voeg ook foto's uit kindertijdschriften toe met verschillende stripfiguren. Laat ze het kind feliciteren. Als zo'n poster wordt gemaakt voor een volwassene, dan kun je in de kranten foto's vinden van wat je een persoon wilt wensen. U kunt bijvoorbeeld een huis, een auto, geld, een zonnige kust van een resort, een jacht, enzovoort uitknippen. Het belangrijkste is dat de felicitaties oprecht zijn en uit het hart komen.

Beeld
Beeld

Stap 12

Je kunt de wenskaart versieren met snoepjes. Bovendien zal elke reep of snoep iets anders betekenen. U kunt bijvoorbeeld een wens schrijven voor de jarige om een hemels genot te hebben en een Bounty-chocoladereep bevestigen. Misschien wilt u uw zielsverwant op zo'n poster vinden en een pakket met twee Twix-sticks bevestigen. Je kunt snoepjes met alcohol lijmen en geluk wensen om bedwelmd te zijn. Je kunt chocolade vinden met de prachtige naam "Inspiration" en wensen dat een persoon altijd aanwezig is in het leven. Als je het chocolade-ei "Kinder Surprise" lijmt, kun je na het toevoegen van een paar aangename woorden de vroegste aanvulling in het gezin wensen. U kunt dus een originele felicitatie op de poster bedenken, die interessant zal zijn om te lezen en daarna heerlijk te eten. Het belangrijkste is de aanwezigheid van verbeeldingskracht en inspiratie.

Aanbevolen: